Масштабний незаконний видобуток піску припинили у Київській області (ФОТО)

Що відомо про діяльність організованого злочинного угрупування

У Київській області незаконно видобували корисні копалини у промислових масштабах. Подробиці розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

За даними відомства, організатором схеми незаконного видобутку піску виявився засновником низки підприємств, основним видом діяльності яких була продаж будівельних матеріалів. До "бізнесу" він залучив ще чотирьох спільників.

Слідство встановило, що пісок за допомогою спеціальної техніки видобували без жодних дозвільних документів на приватних землях сільгосппризначення у Київській області. Незаконно видобуті корисні копалини з залученням підконтрольних підприємств перевозили на майданчики з продажу будівельних матеріалів, що належать членам злочинного угрупування. В інших випадках — продавали відразу з кар’єрів для уникнення сплати податків.

Задокументовано, що учасники організованої злочинної групи видобули понад 105 тисяч кубометрів піску. Збитки через незаконний видобуток корисних копалин оцінили у понад 118 мільйонів гривень. Техніку, за допомогою якої видобували пісок, заарештовано. На майно підозрюваних планують накласти арешт. Під час проведення обшуків за місцями проживання та в офісах підозрюваних вилучили документи, гроші та боєприпаси. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, у Києві захистили заказник "Озеро Алмазне" та не віддадуть заповідну територію під видобуток піску. За даними столичних екологів, небезпечна ситуація для природної заповідної зони у Києві склалася через "технічну помилку". Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України погодило Державної служби геології та надр України проведення аукціону з продажу спеціального дозволу на промисловий видобуток піску на озері Алмазне в Києві. Однак озеро Алмазне, розташоване у Деснянському районі столиці, є ландшафтним заказником. Його створили торік. Видобувати пісок там не можна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві оперативні співробітники Державної прикордонної служби України та прокурори Офісу генерального прокурора за силової підтримки бійців прикордонного загону "Дозор" провели низку обшуків у "чорних фармацевтів". "Бізнесмени" продавали іноземні фальсифіковані лікарські засоби від тяжких хвороб. Під час обшуків правоохоронці виявили ліки вартістю понад п’ять мільйонів гривень, деякі з них у роздрібній торгівлі коштують по п’ять тисяч доларів за упаковку.

Читайте також, як переодягнений в жінку киянин вкрав пів мільйона доларів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися