У Києві правоохоронці отримали підозру у зв'язку зі смертельним вибухом у суді

Підозру отримали співробітники СІЗО та військовослужбовці Нацгвардії

У зв'язку з вибухом у Шевченківському райсуді Києва повідомлено про підозру п’ятьом правоохоронцям. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передають "Коментарі".

П'ять осіб, серед яких троє співробітників ДУ "Київський слідчий ізолятор" та два військовослужбовці Національної гвардії України, отримали підозри через вибух, який стався у Шевченківському районному суді м. Києва.

Співробітникам СІЗО інкриміновано службову недбалість, а військовослужбовцям Нацгвардії – порушення статутних правил вартової служби чи патрулювання.

За даними слідства, 5 липня 2023 року, підозрювані брали участь у процесі етапування підсудного до приміщення Шевченківського районного суду для участі у розгляді справи. Проте, в результаті службової недбалості, не було проведено особистий обшук та перевірку речей арештанта.

В приміщенні суду арештант використав вибухові засоби, що призвело до його загибелі, поранення співробітників поліції та пошкодження приміщення та майна суду.

Встановлено, що підсудний готувався до втечі з-під варти та кустарно виготовив декілька саморобних вибухових пристроїв. Зловмисник планував втекти, використовуючи паніку під час вибуху у приміщенні суду.

У камері, де утримувався чоловік, були виявлені залишки двох вибухових речовин, ідентичних тим, що були використані у приміщенні Шевченківського суду.

Наразі розглядається питання про обрання запобіжних заходів для підозрюваних.

Як раніше писали "Коментарі", посадовців столичного водоканалу запідозрили у розтраті бюджетних грошей під час закупівлі насосів. Слідство встановило, що до схеми з привласнення бюджетних коштів посадовці залучили керівника підконтрольного підприємства. З підрядником уклали договір поставки глибинних насосів за цінами значно вище ринкових. В рамках кримінального провадження правоохоронці провели низку обшуків, під час яких вилучили договори про надання послуг поставки та інші речові докази. Збитки оцінили у понад 1,7 мільйони гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися