У Києві суд оголосив вирок бойовику, який воював на боці "днр"

Бойовика засуджено за обвинуваченням у державній зраді та участі у заборонених збройних формуваннях

У Києві суд виніс вирок бойовику, який воював на боці "днр". Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Суд у Києві призначив покарання уродженцю Донецької області за участь у заборонених збройних формуваннях та державну зраду. Обвинувачений отримав покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

В червні 2023 року Київська міська прокуратура направила до суду обвинувальні акти стосовно шести чоловіків, які після вторгнення окупантів в Україну перейшли на бік ворога та приєдналися до збройних формувань "лднр". Злочинна діяльність цих бойовиків була припинена Збройними Силами України у травні 2023 року. Обвинувачені перебувають під вартою. 

Прокурором у суді було доведено, що один з обвинувачених добровільно підписав контракт на проходження військової служби у так званій "днр". Чоловіка було призначено на посаду стрільця "спецпідрозділу "шторм" народної міліції днр", що створений та фінансується країною-агресором.

Діючи у складі різних підрозділів на території міст Донецьк та Іловайськ, обвинувачений облаштовував вогневі позиції для здійснення збройного опору Збройним Силам України та здійснював окупацію та охорону захоплених територій України.

За принципової позиції прокурорів Київської міської прокуратури, суд виніс вирок обвинуваченому. Йому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Розгляд обвинувальних актів відносно інших обвинувачених триває.

Нагадуємо, що СБУ розпочала кримінальне провадження щодо настоятеля храму УПЦ (МП) Віктора Талька, який допомагав російським загарбникам під час окупації Київщини. За даними СБУ, настоятель храму у селищі Бородянка міг сприяти рашистам у примусовому вивезенні до Білорусі практично 100 мешканців Київщини під час тимчасової окупації регіону. Також ведеться розслідування щодо функціонування російської катівні на території храму, яким опікується настоятель Віктор Талько.

Читайте также