У Київській області на гарячому затримали групу "чорних лісорубів" (ФОТО)

Працівники лісової охорони затримали групу "чорних лісорубів" з Фастова

У Київській області затримали групу "чорних лісорубів" з Фастова безпосередньо під час незаконної рубки дерев. Про це повідомляє ДП "Ліси України", передають "Коментарі".

Подія сталася поблизу села Великі Гуляки, на території філії "Білоцерківське лісове господарство".

Стало відомо, що група з трьох чоловіків зрубала понад 6 кубометрів деревини, завдавши збитків на суму майже 90 тисяч гривень. Завдяки оперативним діям лісової охорони, поліцейським та встановленим фотопасткам, які зафіксували факт злочину, порушників зловили "на гарячому".

У ДП "Ліси України" зазначили, що це вже другий випадок незаконної рубки, виявлений у філії протягом останнього місяця.

За оперативними даними, саме ці зловмисники могли знищити частину лісу на прилеглій ділянці. Наразі встановлено, що тоді було зрубано більш ніж 20 кубометрів акації. Дерева розпиляли на сортименти завдовжки 1 метр для подальшого вивезення.

Наразі справою займаються департамент безпеки підприємства та правоохоронці. Попередня сума усіх завданих ДП "Ліси України" збитків оцінюється у майже 500 тисяч гривень.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві за озеленення скверу зі збитками у 800 000 грн повідомлено про підозру колишньому директору КП УЗН Подільського району. За результатами слідства стало відомо, що між КП УЗН Подільського району Києва та приватним підприємством був укладений договір субпідряду на озеленення скверу на Контрактовій площі. Однак, авансовий платіж від генпідрядника не був перерахований на рахунок КП УЗН, а службовими особами КП УЗН було незаконно забезпечено початок робіт по договору та їх завершення в повному обсязі. Після виконання робіт, сторони підписали акти на загальну суму близько 1 млн гривень, але оплата з боку приватного підприємства надійшла лише частково - 140 тисяч гривень.

Читайте также