У Києві озеленили сквер зі збитками майже на мільйон гривень

Про підозру повідомили колишньому директору КП УЗН Подільського району

У Києві за озеленення скверу зі збитками у 800 000 грн повідомлено про підозру колишньому директору КП УЗН Подільського району. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Колишнього директора КП УЗН Подільського району Києва підозрюють у зловживанні службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків.

За результатами слідства стало відомо, що між КП УЗН Подільського району Києва та приватним підприємством був укладений договір субпідряду на озеленення скверу на Контрактовій площі. Однак, авансовий платіж від генпідрядника не був перерахований на рахунок КП УЗН, а службовими особами КП УЗН було незаконно забезпечено початок робіт по договору та їх завершення в повному обсязі.

Після виконання робіт, сторони підписали акти на загальну суму близько 1 млн гривень, але оплата з боку приватного підприємства надійшла лише частково - 140 тисяч гривень.

Збитки для КП УЗН Подільського району склали приблизно 800 000 гривень. Підозрюваний, достовірно розуміючи, що вказане товариство не є банкрутом та не перебуває в процесі припинення, підписав та затвердив протокол засідання комісії КП УЗН Подільського району, яким було прийнято рішення про визнання дебіторської заборгованості з боку даного підприємства безнадійною та її списання на позабалансовий рахунок підприємства як заборгованість, щодо якої існує впевненість про її неповернення боржником.

Економічна експертиза підтвердила збитки у зазначеній сумі внаслідок дій колишнього директора КП УЗН Подільського району Києва.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває. 

Як раніше писали "Коментарі", у Києві судитимуть посадовця КМДА та керівника держпідприємства, яких звинувачують у хабарництві. Фігуранти вимагали та одержали 270 000 доларів США за дозвіл на пасажирські перевезення. Посадовці вимагали гроші від керівника підприємства, яке надає послуги з пасажирських перевезень маршрутними таксі, за те, щоб фігуранти сприяли та не створювали перешкод його роботі. У разі відмови, заступник директора департаменту погрожував створити проблеми в роботі перевізника та інших пов’язаних з ним підприємств.

Нагадуємо, що у зв'язку з вибухом у Шевченківському райсуді Києва повідомлено про підозру п’ятьом правоохоронцям. В приміщенні суду арештант використав вибухові засоби, що призвело до його загибелі, поранення співробітників поліції та пошкодження приміщення та майна суду. Співробітникам СІЗО інкриміновано службову недбалість, а військовослужбовцям Нацгвардії – порушення статутних правил вартової служби чи патрулювання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василий

5 серпня 2023, 13:01

Кого посадили? В том то и дело....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися