Викрито "бізнесмена", який продавав людей для жебрацтва у Києві (ФОТО)

Торговця людьми затримали на Хмельниччині

За продаж людини для зайняття жебрацтвом у Києві затримано жителя Хмельниччини. Про це повідомляє Хмельницька обласна прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру зловмиснику за фактом торгівлі людьми. 

За даними слідства, підозрюваний, користуючись уразливим станом місцевого жителя, який є інвалідом третьої групи, планував передати його для зайняття жебрацтвом у Києві.

Коли потерпілий відмовився, зловмисник пригрозив йому фізичною розправою.

За передачу особи торговець людьми отримав від "замовника" 10 000 гривень. Зловмисник вказав, що і в подальшому готовий підшуковувати громадян соціально незахищених категорій.

"Бізнесмена" затримали правоохоронці. Наразі вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу.

Встановлюються усі обставини вчинення злочину та причетні до протиправної діяльності особи.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві та Харкові викрили масштабну схему переправлення новонароджених дітей за кордон під прикриттям сурогатного материнства. Слідство встановило, що керівники медичних клінік, які надають послуги у сфері репродуктивної медицини у Києві та Харкові, є організаторами схеми продажу малюків за кордон. Загалом до злочинної організації входило дванадцять осіб, серед яких менеджери, адвокат, адміністратори та медичні працівники цих лікарень. Новонароджених дітей продавали іноземцям з країн, де сурогатне материнство заборонено.

Нагадуємо, що в Києві шахраї ошукали понад сто потерпілих на "інвестиціях". У столиці правоохоронними органами викрита злочинна схема, за якою понад 100 громадян стали жертвами шахраїв. Ювенальними прокурорами Оболонської окружної прокуратури було повідомлено про підозру 19-річному молодику, який втягнув у злочинну діяльність неповнолітнього, та 4 іншим учасникам злочинної групи.

Читайте также