Масштабну схему торгівлі дітьми викрили у Києві та Харкові (ФОТО)

Немовлят переправляли за кордон під прикриттям сурогатного материнства

У Києві та Харкові викрили масштабну схему переправлення новонароджених дітей за кордон під прикриттям сурогатного материнства. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу генерального прокурора України та поліції.

Слідство встановило, що керівники медичних клінік, які надають послуги у сфері репродуктивної медицини у Києві та Харкові, є організаторами схеми продажу малюків за кордон. Загалом до злочинної організації входило дванадцять осіб, серед яких менеджери, адвокат, адміністратори та медичні працівники цих лікарень. Новонароджених дітей продавали іноземцям з країн, де сурогатне материнство заборонено. Жінок для сурогатного материнства підшукували на території Харківської області.

"Розмір грошової винагороди складав від 50 до 70 тисяч євро за новонароджену дитину, з яких 12 тисяч євро – плата сурогатним матерям. Після народження дитини сурогатна мати надавала дозвіл на вивезення немовляти за кордон і згоду на отримання громадянства іншої країни. У разі незгоди сурогатної матері на окремі умови, учасники схеми погрожували та залякували", — заявили в Офісі генерального прокурора України.

Наразі встановлено факти незаконного переміщення за кордон восьми немовлят. Одну спробу вивозу за кордон ще однієї дитини під час дії воєнного стану попередили. Правоохоронці провели десятки обшуків, вилучили медичну документацію та інші речові докази. Усім дванадцяти учасникам злочинної організації повідомили про підозру у торгівлі людьми за кількома статтями Кримінального кодексу України. Десятки фактів незаконного вивозу малюків з України за кордон ще перевіряють.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під Києвом під час відпочинку на території елітного спортивно-розважального комплексу потонув десятирічний хлопчик. Подробиці трагедії — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві повідомлено про підозру посадовцям Державної служби з надзвичайної ситуації України через авіакатастрофу в Броварах, в якій загинули багато високопосадовців. У Державному бюро розслідувань заявили, що повідомлено про підозру посадовцям ДСНС, через дії яких в авіакатастрофі загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ України та цивільні громадяни.

Читайте також, як посадовця військової адміністрації Києва викрили на схемі виїзду ухилянтів за кордон



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися