Чиновника військової адміністрації Києва викрили на схемі виїзду ухилянтів за кордон (ФОТО, ВІДЕО)

Що відомо про корупційну схему, яку організував чиновник із КМВА для виїзду з України чоловіків призовного віку

У Києві затримано начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України, який також обіймає посаду начальника одного з відділів Київської міської військової адміністрації. Подробиці розповіли в Офісі генерального прокурора України та Державному бюро розслідувань, передають "Коментарі".

За даними Державного бюро розслідувань, урядовець організував схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. За свої "послуги" вимагав із кожного ухилянта 10 тисяч доларів. За ці гроші клієнтам оформляли фіктивні документи про непридатність до військової служби. Задокументовано декілька випадків видачі фіктивних документів.

Організатора схеми затримано під час передачі документів, що надають право виїзду з України трьом особам, за які він отримав 30 тисяч доларів. Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання посадової особи, у районному територіальному центрі комплектування та Київській міській військовій адміністрації.


У "ділка" вилучили понад 48 тисяч доларів, з яких уже дві тисячі доларів ідентифіковано як кошти отримані за "вирішення питання" незаконного переправлення чоловіків за кордон, і п'ять тисяч євро. В Офісі генерального прокурора України оприлюднили фото затримання. Досудове розслідування продовжується. Попередня правова кваліфікація злочину – незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає покарання до дев'яти років в'язниці. Крім того, перевіряється причетність до злочину посадових осіб одного із київських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області незаконно видобували корисні копалини у промислових масштабах. Слідство встановило, що організатором схеми незаконного видобутку піску виявився засновник низки підприємств, основним видом діяльності яких був продаж будівельних матеріалів. До "бізнесу" він залучив ще чотирьох спільників. Подробиці - за посиланням .

Нагадаємо, у Києві захистили заказник "Озеро Алмазне" та не віддадуть заповідну територію під видобуток піску . За даними столичних екологів, небезпечна ситуація для природної заповідної зони у Києві склалася через "технічну помилку". Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України погодило Державну службу геології та надр України проведення аукціону з продажу спеціального дозволу на промисловий видобуток піску на озері Алмазне у Києві. Однак, озеро Алмазне, що розташоване в Деснянському районі столиці, є ландшафтним заказником. Його створили торік. Видобувати пісок там не можна.

Читайте також, як переодягнений у жінку киянин вкрав півмільйона доларів .



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися