У Київській області заволоділи сотнями тисяч гривень з бюджету під час ремонту укриття

Повідомлено про підозру посадовцю міськради та підряднику

За заволодіння майже 455 000 грн під час ремонту укриття садочка на Київщині повідомлено про підозру посадовцю міськради та підряднику. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Ювенальні прокурори Бориспільської окружної прокуратури повідомили про підозру начальнику відділу освіти Переяславської міської ради та директору товариства у зловживанні службовим становищем. 

Згідно з матеріалами слідства, між відділом освіти Переяславської міської ради та фізичною особою-підприємцем був укладений договір про надання послуг з ремонту укриття закладу дошкільної освіти у Переяславі. Однак підрядник у звітних документах неправдиво відображав обсяги та вартість виконаних робіт, завищуючи їх.

Посадовець відділу освіти не перевірив належним чином виконані роботи та своїм підписом засвідчив акти. На підставі цих документів кошти були перераховані на користь підприємства.

Після проведення будівельно-технічної та економічної експертизи встановлено, що підряднику було перераховано з бюджету майже 455 тисяч гривень, які виявились надлишковими.

На даний момент до суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та арешту їхнього майна.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві за озеленення скверу зі збитками у 800 000 грн повідомлено про підозру колишньому директору КП УЗН Подільського району. За результатами слідства стало відомо, що між КП УЗН та приватним підприємством був укладений договір субпідряду на озеленення скверу на Контрактовій площі. Однак, авансовий платіж від генпідрядника не був перерахований на рахунок КП УЗН, а службовими особами КП УЗН було незаконно забезпечено початок робіт по договору та їх завершення в повному обсязі. Після виконання робіт, сторони підписали акти на загальну суму близько 1 млн гривень, але оплата з боку приватного підприємства надійшла лише частково - 140 тисяч гривень.

Також у Києві судитимуть посадовця КМДА та керівника держпідприємства, яких звинувачують у хабарництві. Фігуранти вимагали та одержали 270 000 доларів США за дозвіл на пасажирські перевезення. Посадовці вимагали гроші від керівника підприємства, яке надає послуги з пасажирських перевезень маршрутними таксі, за те, щоб фігуранти сприяли та не створювали перешкод його роботі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися