У Києві закрили масштабний шахрайській центр (ФОТО)

Що відомо про схему роботи аферистів

У Києві викрили шахрайський call-центр, де виманювали гроші під виглядом інвестицій у псевдопроєкти. Подробиці схеми розповіли у столичній поліції, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, аферисти працювали в одному з офісних центрів у Печерському районі Києва. Офіс на 25 робочих місць розташований на вулиці Євгена Коновальця. Під час обшуку правоохоронці виявили на робочих місцях 17 працівників call-центру, десятки одиниць комп’ютерної техніки та мобільних телефонів, гаманець для криптоактивів та інші речові докази.

Учасники шахрайської схеми телефонували клієнтам та виманювали гроші під приводом інвестицій у псевдопроєкти. За час своєї діяльності, за попередніми підрахунками, аферисти завдали збитків потерпілим на понад мільйон гривень. За фактом шахрайства, вчиненому у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, розпочато кримінальне провадження. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області викрили мережу борделів, яку контролювали жінки. "Бізнес" з надання інтимних послуг за гроші організувала 38-річна мешканка Бориспільського району. Допомагали їй контролювати підпільні заклади з надання послуг сексуального характеру двоє спільниць. Сутенерки підбирали привабливих дівчат для зайняття проституцією, спілкувалися з клієнтами та організовували зустрічі. Рекламу борделів розміщували в інтернет. Подробиці та відео — за посиланням.

Нагадаємо, мешканців Броварів викрили на організації міжнародного каналу контрабанди наркотиків. Чоловік та жінка продавали великі партій кокаїну на території України серед довіреного кола осіб. Наркотики ввозили з Чехії у прихованому схроні в автомобілі. Прибуток від наркоторгівлі сягав 450 тисяч доларів.

Читайте також, як не потрапити на гачок аферистів: ТОП-6 шахрайських схем.

Джерело: https://t.me/gunpKyiv/964


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися