На Київ готували новий ракетний обстріл: подробиці (ФОТО)

Що відомо про підготовку до чергової атаки на столицю

Служба безпеки Україні провела на Київщині спецоперацію, в результаті якої затримала російського агента-коригувальника. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію СБУ.

За даними відомства, співробітники Служби безпеки України затримали російського агента "на гарячому", коли він здійснював відеозйомку військової бази Збройних сил України та "прив’язував" її GPS-координати до електронної карти. Затриманий 23-річний мешканець Одеси, який переїхав до Києва у пошуках "швидкого заробітку, залишав власні "резюме" на спеціалізованих інтернет-платформах з пошуку підсобних робіт. Так на нього вийшла російська воєнна розвідка, яка за гроші залучила його до співпраці на користь окупантів.

Чоловік за гроші працював на головне управління генерального штабу РФ. За їхніми вказівками він встановлював геолокації підрозділів Сил оборони на території столичного регіону.

"Найбільше ворога цікавили ремонтні бази ЗСУ, де здійснюють техобслуговування та відновлення української техніки. Також фігурант "зливав" окупантам інформацію про електропідстанції у Києві", — заявили в СБУ.

Російська спецслужба сподівалась, що під час збору розвідданих їхній поплічник зможе виявити поблизу енергооб’єктів місця бойового чергування українських Сил Протиповітряної оборони. Під час обшуку за місцем проживання шпигуна знайшли речові докази. Чоловіку повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Бучанському районі молодик підпалив два автомобілі, що належать його родичам. Власники вчасно помітили пожежу і вогонь лише частково пошкодив майно. Поліцейські розшукали палія. Ним виявився 23-річний родич заявниці. Хлопець зізнався, що вчинив підпал через конфлікт у родині. 

Нагадаємо, що у Київській області викрили мережу борделів, яку контролювали жінки. "Бізнес" з надання інтимних послуг за гроші організувала 38-річна мешканка Бориспільського району. Допомагали їй контролювати підпільні заклади з надання послуг сексуального характеру двоє спільниць. Сутенерки підбирали привабливих дівчат для зайняття проституцією, спілкувалися з клієнтами та організовували зустрічі. Рекламу борделів розміщували в інтернет. Подробиці та відео — за посиланням.

Читайте також, що на Київщині чоловік розчленував та спалив тіло колишньої дружини.

Читайте также