Стало відомо, хто провокував сутички біля Києво-Печерської лаври (ФОТО)

Викрито учасницю протестів проти виселення УПЦ МП з Києво-Печерської лаври

Активістці, яка провокувала сутички біля Києво-Печерської лаври, повідомлено про підозру у виправдовуванні збройної агресії рф проти України. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

За даними слідства, підозрювана з початку повномасштабного вторгнення поширювала на власній сторінці у соціальній мережі дописи, в яких заперечувала збройну агресію рф проти України, представляючи її як внутрішній громадянський конфлікт.

Це підтверджено висновками судової лінгвістичної експертизи. 

Фігурантка брала активну участь у протестах проти виселення УПЦ Московського патріархату з Києво-Печерської лаври, а також переходу УПЦ МП до Православної церкви України.

Нагадуємо, що на території Києво-Печерської лаври відкриють для відвідувачів Митрополичий сад, якому уже близько 500 років. Останні десятиріччя сад був закритий парканом з невідомих причин.

Як раніше писали "Коментарі", перша церква у Бучі перейшла до ПЦУ. На Київський площі в Бучі відбулися релігійні збори міста, на яких більшістю голосів було прийняте рішення щодо переходу Церкви Почаївської ікони Божої Матері УПЦ (МП) до Православної церкви України. Також на зборах присутні одноголосно проголосували за звернення до Президента України Володимира Зеленського та Верховної Ради України щодо заборони УПЦ МП на території України.

Також релігійна громада Ворзеля з другої спроби перейшла до ПЦУ. Прихильники московського патріархату, які не зареєстровані та не проживають у Ворзелі, намагалися потрапити на релігійні збори та зірвати їх, однак всі їх спроби були марними.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися