У Києві відкриють унікальний старий сад, який був закритий десятиріччями (ФОТО)

На території Києво-Печерської лаври відкриють для відвідувачів унікальний старий сад

На території Києво-Печерської лаври відкриють для відвідувачів Митрополичий сад, якому уже близько 500 років. Останні десятиріччя сад був закритий парканом з невідомих причин. Про це повідомляє генеральний директор "Київзеленбуду" Олексій Король, передають "Коментарі".

Керівництво заповідника планує провести роботи з благоустрою Митрополичого саду та відкрити його для відвідувачів. "Київзеленбуд" запросили  долучитися до реставрації дерев та інших зелених насаджень у цьому саду. 

"Це унікальний об’єкт не лише в історичному плані. Митрополичий Сад отримав таку назву, бо знаходиться на території Верхньої Лаври і примикає до будинку митрополита. Із заходу та на півдні він оточений фортечною стіною. Тут ростуть плодові дерева: яблуні, груші, волоські горіхи, вишні, а також є  надзвичайно цінна колекція кизилу (якому близько 300 років). Свого часу тут працювали найкращі ченці-садівники, а фруктами звідси пригощалися перші особи. Кажуть, що раніше у Саду ходили ручні павичі та журавлі", - розповів Олексій Король.

Як раніше писали "Коментарі", монумент "Батьківщина-мати" змінить свою назву на "Україна-мати". Гендиректор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук розповів про важливе рішення, яке було прийнято на засіданні Вченої ради музею. Згідно з цим рішенням, монумент "Батьківщина-мати" у Києві отримає нову назву. Гендиректор музею сподівається, що рішення Вченої ради буде затверджене Міністерством культури та інформаційної політики, і нова назва монумента буде офіційно ухвалена напередодні 24 серпня цього року - Дня незалежності України.

Нагадуємо, що в місті-герої Ірпені зведуть перший приватний будинок в Україні за технологією 3D-друку на принтері українського виробництва. Нині роботи вже офіційно стартували, після підписання меморандуму міська рада надала техніку для демонтажу та підготувала все для будівництва. Вже скоро будуть заливати фундамент та переходити до найцікавішого – друку будинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися