У Київській області вперше в Україні надрукують будинок на 3D-принтері (ВІДЕО)

В Ірпені зведуть приватний будинок за технологією 3D-друку

У місті-герої Ірпені зведуть перший приватний будинок в Україні за технологією 3D-друку на принтері українського виробництва. Про це повідомляє мер Ірпеня Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

Стало відомо, що новий будинок зведуть для родини ірпінчанки Наталії. Багаторазові влучання, здійснені окупантами, вщент зруйнували оселю сім'ї. Після звільнення Ірпеня чоловік Наталії Ярослав поїхав на схід і віддав своє життя, захищаючи Україну під Бахмутом.

Нині роботи вже офіційно стартували, після підписання меморандуму міська рада надала техніку для демонтажу та підготувала все для будівництва. Вже скоро будуть заливати фундамент та переходити до найцікавішого – друку будинку.

Друк основи будинку триватиме всього 5 діб, і це разом із кімнатою безпеки з посиленими бетонними стінами. Далі влаштують комунікації, ремонт та благоустрій подвір'я.

Як раніше писали "Коментарі", монумент "Батьківщина-мати" змінить свою назву на "Україна-мати". Гендиректор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук розповів про важливе рішення, яке було прийнято на засіданні Вченої ради музею. Згідно з цим рішенням, монумент "Батьківщина-мати" у Києві отримає нову назву. Гендиректор музею сподівається, що рішення Вченої ради буде затверджене Міністерством культури та інформаційної політики, і нова назва монумента буде офіційно ухвалена напередодні 24 серпня цього року - Дня незалежності України.

Нагадуємо, що Бучанська міська рада оголосила про старт унікального гуманітарного проєкту з доставки медичних препаратів у лікарні за допомогою спеціальних безпілотників. У Бучанському районі Київської області невдовзі можна побачити у небі безпілотники із жовто-блакитним маркуванням та червоними крилами. Місцевих мешканців закликали зберігати спокій. Ці безпілотні літальні апарати використовують для порятунку життя пацієнтів у лікарнях. Безпілотники доставляють гуманітарні вантажі, ліки та компоненти крові.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися