Медичні безпілотники запустили в небі над Київщиною

Що треба знати місцевим мешканцям

Бучанська міська рада оголосила про старт унікального гуманітарного проєкту з доставки медичних препаратів у лікарні за допомогою спеціальних безпілотників. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву мерії Бучі.

У Бучанському районі Київської області невдовзі можна побачити у небі безпілотники із жовто-блакитним маркуванням та червоними крилами. Місцевих мешканців закликали зберігати спокій. Ці безпілотні літальні апарати використовують для порятунку життя пацієнтів у лікарнях. Безпілотники доставляють гуманітарні вантажі, ліки та компоненти крові.

Проєкт реалізували за підтримки міжнародних партнерів виключно для оперативної логістики медичних препаратів у лікарні. Безпілотники білого кольору з червоними крилами матимуть жовто-блакитне маркування на нижній частині корпусу. Вони можуть літати декілька разів на день у світлу пору доби на висоті 100-300 метрів. Звук у медичних безпілотників майже відсутній.

При наближенні до лікарні безпілотники будуть знижуватись до 20-40 метрів та скидатимуть вантажі в жовто-блакитних боксах на парашуті. Посадка вантажу відбуватиметься у визначеній зоні із точністю приземлення до 5-10 метрів. У Бучанській міській раді додали, що технологія є безпечною. Польоти медичних безпілотників в режимі реального часу координуватимуть з військовими підрозділами регіону.

Читайте також та дивіться фото, де на території столичної лікарні відкрили унікальний майданчик для реабілітації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Nick

1 серпня 2023, 10:30

Отут дійсно "Цікаво, але не начасі", бо ВСІ "зайві" гроші мають бути спрямовані на ППО та ЗСУ - на ПЕРЕМОГУ у війні, Лише! після ПЕРЕМОГИ буде "начасі" то шо цікаво

Лис

29 липня 2023, 15:04

А тепер подумаємо, чи є у тих )))))))) розум? Звичайне авто у 10 разів дешевше доставить з точністю до 1 сантиметру будь які ліки та інші медичні засоби ! Це що, на фронті вже через добу рашисти капітулюють ? Що вже можна гроші по дурному витрачати ? Чи просто вирішили знайти лазівку та й вкрасти чергові мільйони ? А те, що Одеса без ППО, що Дніпро безкарно обстрілюють орки , люди гинуть, то все "до лампочки" ? Головне , щоби прославитися й вкрасти ? Приклад подав резніков, коли не вдалося вкрасти гроші на харчах для солдат, придумав вкрасти 33, 8 МІЛЬЯРДИ грн. на закупівлі зброї ! Ось тому й немає ППО у Одесі, ось чому гинуть цивільні, а головнокомандувач не бачить, як крадуть по чорному!? Тому ми і не в НАТО, бо й НАТО розкрадемо ! ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися