На території столичної лікарні відкрили майданчик для реабілітації (ФОТО)

Комунальники стверджують, що проєкт є унікальним для Києва

У столиці на території комунального некомерційного підприємства "Київська міська клінічна лікарня №4" відкрили реабілітаційний майданчик. Про реалізований проєкт розповів генеральний директор комунального об'єднання "Київзеленбуд" Олексій Король, передають "Коментарі".

За його словами, реабілітаційний майданчик, розташований по вулиці Солом’янській, 17, є унікальним проєктом для Києва. Його площа становить 192 квадратних метрів. На одній ділянці поєднали типи покриттів, що найчастіше зустрічаються у столиці. Мова йде про різні форми ФЕМ, решітку, шаблони руху. Тут також встановили маленький дерев’яний місточок.

"Для людей з травмами ніг, які пройшли через ампутацію, вчаться ходити на протезах – це можливість навчитися відчувати різні типи поверхонь, їхню текстуру. Раніше для цього слід було б ходити по всьому місту, щоб не лише бачити, а й відчувати, що ти ступаєш по фігурній плитці, паркувальній решітці, що є десь зміна висоти між асфальтом та бруківкою", — прокоментував Король.

Керівник КО "Київзеленбуд" зазначив, що подібні об’єкти є в інших європейських країнах, однак вони орієнтовані на цивільних: "Ми ж сьогодні живемо в умовах війни, коли чимало людей (військових, в першу чергу) втратили кінцівки та використовують протез. Саме тому так  важливо створювати такі майданчики біля лікарень, реабілітаційних центрів, у більш-менш спокійних і тихих місцях".

Реабілітаційний майданчик на території Київської міської клінічної лікарні №4 допомогли відкрити меценати. Генеральний директор комунального об'єднання "Київзеленбуд" оприлюднив фото, як виглядає ця локація.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт ще одного скверу витратять майже 3,5 мільйонів гривень. Ремонтні роботи планують провести в Голосіївському районі столиці у сквері на житловому масиві Теремки. Зона відпочинку розташована неподалік Київського іподрому по вулиці Лятошинського, 8-А. 

Нагадаємо, у Києві захистили заказник "Озеро Алмазне" та не віддадуть заповідну територію під видобуток піску. За даними столичних екологів, небезпечна ситуація для природної заповідної зони у Києві склалася через "технічну помилку". Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України погодило Державної служби геології та надр України проведення аукціону з продажу спеціального дозволу на промисловий видобуток піску на озері Алмазне в Києві. Однак озеро Алмазне, розташоване у Деснянському районі столиці, є ландшафтним заказником. Його створили торік. Видобувати пісок там не можна.

Читайте також, що у Києві сквер біля метро "Шулявська" кардинально зміниться.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися