У Києві сквер біля метро "Шулявська" кардинально зміниться (ФОТО)

Сквер поки що немає статусу зеленої зони — що зміниться

У Києві готуються розпочати капітальний ремонт скверу біля станції метро "Шулявська" після офіційного надання йому статусу зеленої зони. Про це розповів генеральний директор комунального об’єднання "Київзеленбуд" Олексій Король, передають "Коментарі".

"Постійна комісія Київради з питань екологічної політики погодила, що ця територія повинна мати статус зеленої зони. Тож КО "Київзеленбуд" починає роботу над юридичним оформленням ділянки, а згодом і над благоустроєм", — заявив Король.

За його словами, столична влада ухвалила рішення про демонтаж малих архітектурних форм (МАФів) та інших торгових споруд, які закривають і новий сквер і, шлях від станції метро "Шулявська". Територія нового скверу, яка була майже двадцять років захаращена, стане інклюзивною за всіма правилами. Зону відпочинку зроблять комфортною та затишною.

"Погодьтеся, коли виходиш з метро, хочеться бачити затишний сквер, а не кіоски й палети, які закривають пішохідні доріжки. Тут має бути освітлення, адже територія транзитна, з великим потоком людей, крім того, це місце для зустрічей студентів КНЕУ", — зазначив керівник КО "Київзеленбуд".

На початку липня у Києві тривав благоустрій громадського простору біля станції метро "Шулявська". МАФи прибрали між будівлею метро "Шулявська" і новим сквером, який у червні привів до ладу "Київзеленбуді".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на Русанівській набережній квітне алея гортензій довжиною майже кілометр. Гортензії все частіше використовують в озелененні столичних парків та скверів. В центрі Києва гортензії створюють квітучі коридори на Володимирському проїзді, прикрашають територію біля кримськотатарської альтанки в парку з водними об’єктами вздовж проспекту Шухевича. Гортензії квітнуть у багатьох великих парках столиці. Подробиці та фото — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві на озеленення скверу поблизу станції метро "Героїв Дніпра" витратять мільйони. Комунальне об'єднання "Київзеленбуд" замовило озеленення скверу поблизу метро та зупинки трамваїв на понад 5,5 мільйонів гривень. Переможець тендеру має виконати капітальний ремонт та відновлення елементів благоустрою зеленої зони по вулиці Героїв Дніпра біля будинків №35-37 в Оболонському районі Києва до кінця цього року.

Дивіться також фото, як у Києві квітне лаванда та розростається лавандове поле.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


киев12345

12 липня 2023, 17:13

краще б ще заборонили поруч багатоповерхівку будувати

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися