У Києві готувався замовний напад на високопосадовця: що відомо

У Києві двоє чоловіків готувалися до виконання "замовлення" щодо заподіяння тяжких тілесних ушкоджень посадовцю

У Києві викрито зловмисників, які готували напад на високопосадовця Державної податкової служби України. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Під процесуальним керівництвом Солом'янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру двом чоловікам, які готувалися до нанесення тяжких тілесних ушкоджень громадянину.

За матеріалами кримінального провадження, двоє раніше судимих чоловіків приїхали до Києва для виконання "замовлення" щодо нанесення тяжких тілесних ушкоджень посадовцю ДПС України.

Готуючись до злочину, зловмисники орендували житло неподалік від місця проживання потерпілого, придбали автомобіль та дві бейсбольні бити. Вони також вели таємне спостереження за посадовцем.

Коли підозрювані прибули на заздалегідь вибрані позиції, вони почали очікувати потерпілого. Коли чоловіки побачили посадовця, вони дістали бейсбольні бити і почали наближатися до потерпілого. Поліцейські завадили зловмисникам заподіяти тілесних ушкоджень посадовцю.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Правоохоронці встановлюють усі обставини правопорушення та його замовників.

picture

Як раніше писали "Коментарі", СБУ провела на Київщині спецоперацію, в результаті якої затримала російського агента-коригувальника. Співробітники СБУ затримали російського агента, коли він здійснював відеозйомку військової бази Збройних сил України та "прив’язував" її GPS-координати до електронної карти. Затримано 23-річного мешканця Одеси, який переїхав до Києва у пошуках "швидкого заробітку", залишав власні "резюме" на спеціалізованих інтернет-платформах з пошуку підсобних робіт. Так на нього вийшла російська воєнна розвідка, яка за гроші залучила його до співпраці на користь окупантів.

Нагадуємо, що в Києві в організації схеми присвоєння громадянам інвалідності викрито керівника юридичної компанії. Схема передбачала вимагання грошових коштів з громадянина за вплив на прийняття рішення посадовими особами МСЕК щодо отримання групи інвалідності. Вартість так званих "послуг" з отримання групи інвалідності складала шість тисяч доларів США.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися