На Київщину завезли величезну партію наркотичної продукції (ФОТО)

Що відомо про контрабанду та затримання наркоторговців

На Київщині затримали лідерів угруповання, які завезли в Україну величезну партію наркотичної продукції. Подробиці спецоперації розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, учасники організованого злочинного угруповання займалися контрабандою іноземних прекурсорів для виготовлення "важких" психотропів. Чотирьох організаторів банди затримали.

Встановлено, що затримані завезли в Україну зі Східної Азії дві тони прекурсорів для виготовлення особливо небезпечних психотропів, зокрема PVP та мефедрону. Вартість цієї партії на "чорному" ринку оцінили у майже 100 мільйонів гривень. Прекурсори переправляли в Україну під виглядом іноземних будівельних сумішей через міжнародні поштові сервіси.

Завезений "товар" продавали оптом в нарколабораторії з виготовлення психотропів у різних регіонах України. Готоими наркотиками торгували через розгалужену мережу наркодилерів, а одержані "прибутки" розподіляли між собою. Контрабандні прекурсори зберігали у декількох гаражних приміщеннях на території Київської області. Для маскування склади орендували підставні особи.

Під час обшуків за місцями зберігання наркопродукції на Київщині знайшли оптові партії прекурсорів та обладнання для їх фасування. Чотирьом затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України. Серед підозрюваних – митний брокер, який допомагав спільникам фальсифікувати митну документацію для прихованого ввезення "товару". Підозрюваним загрожує до 12 років тюрми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Служба безпеки Україні провела на Київщині спецоперацію, в результаті якої затримала російського коригувальника вогню. Чоловік знімав на відео військову базу Збройних сил України та "прив’язував" її GPS-координати до електронної карти. Затриманий виявився 23-річним мешканцем Одеси, який переїхав до Києва у пошуках "швидкого заробітку. Подробиці — за посиланням. 

Нагадаємо, що у Київській області викрили мережу борделів, яку контролювали жінки. "Бізнес" з надання інтимних послуг за гроші організувала 38-річна мешканка Бориспільського району. Допомагали їй контролювати підпільні заклади двоє спільниць. Сутенерки підбирали привабливих дівчат для зайняття проституцією, спілкувалися з клієнтами та організовували зустрічі. Рекламу борделів розміщували в інтернет. 

Читайте також, що у Києві заборонили проводити масові заходи до Дня Незалежності України

Джерело: https://t.me/SBUkr/9386


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися