У Києві затримали "знахарку", яка виманила у пенсіонерки всі заощадження (ФОТО)

У столиці шахрайка ошукала пенсіонерку

Правоохоронці Києва затримали "знахарку", яка ошукала пенсіонерку. Зловмисниця виманила у жінки 1450 євро та 5000 гривень під приводом нетрадиційного методу лікування. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

73-річна киянка звернулася до Дарницького управління поліції та повідомила про шахрайство. Заявниця стверджувала, що на вулиці Тростянецькій невідома жінка виманила в неї гроші.

Працівники відділу кримінальної поліції встановили, що зловмисниця зупинила потерпілу біля медичного закладу. Вона представилася відомою "знахаркою" та запропонувала лікування за допомогою молитов. Для проведення обряду потрібно було винести гроші на вулицю та помолитися над ними. 

Пенсіонерка погодилася і пішла разом із "знахаркою" до свого місця проживання, звідки винесла всі свої накопичення: 1450 євро та 5000 гривень. Шахрайка обмотала гроші хустиною і поклала у пакет. Після "ритуалу" вона повернула пакунок потерпілій, яка, повернувшись додому, виявила, що в пакунку лише сувенірні гроші.

Під час проведення пошукових заходів оперативники спільно з працівниками сектору кримінального аналізу встановили особу підозрюваної та затримали її. Зловмисницею виявилася 26-річна мешканка Харкова, яка прибула до столиці з метою легкого заробітку.

Слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження згідно з ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Фігурантці оголошено про підозру у вчинені злочину. Зловмисниці загрожує до трьох років позбавлення волі.

Як раніше писали "Коментарі", столична прокуратура у судовому порядку скасувала незаконну реєстрацію прав на гідроспоруду площею понад 4 тисячі квадратних метрів на Оболонській набережній. Прокуратурою були виявлені факти незаконної реєстрації майнових прав на цю споруду на користь фізичної особи та комерційної організації, проте, згідно з законом, такі права може набути виключно Київська міська рада.

Нагадуємо, що експосадовець райдержадміністрації у Київській області отримав підозру у зв'язку з капітальним ремонтом пологового відділення зі збитками у понад 4,2 млн грн. Підозрюваний, неналежно виконуючи свої службові обов'язки, підписав акт приймання виконаних робіт, в якому підрядник вказав недостовірні відомості щодо придбаних будівельних матеріалів, які фактично не були закуплені.   На підставі вказаного документа на рахунок підрядника було безпідставно перераховано понад 4,2 млн грн бюджетних коштів, чим спричинено збитки державі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися