Посадовця Київводоканалу зловили на незаконному збагаченні на пів мільйона (ФОТО)

Працівника Київводоканалу та посередника викрито на зловживанні впливом

На збагаченні на пів мільйона гривень за укладання договору з водопостачання викрито працівника Київводоканалу та посередника. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передають "Коментарі".

Під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури посадовцю ПрАТ АК "Київводоканал" та директору приватної фірми повідомлено про підозру у зловживанні впливом.

Дані слідства вказують, що працівники Київводоканалу у 2023 році розробили схему отримання неправомірної вигоди від представника підприємства, яке здійснює техобслуговування та ремонт автомобілів.

Щоб змусити бізнесмена сплатити їм гроші, фігуранти здійснили відключення об'єкта від централізованого водопостачання, створивши перешкоди для підприємницької діяльності.

Працівники водоканалу повідомили бізнесмену, що для відновлення водопостачання потрібно виконати великий обсяг складних робіт, які мають бути узгоджені на різних рівнях з іншими установами.

Після безрезультатного спілкування бізнесмена зі службовцями ПрАТ АК "Київводоканал", вони повідомили йому, що для вирішення проблеми йому потрібно звернутися до іншої приватної фірми. Директор фірми запропонував підприємцю надати йому 500 тисяч гривень для вирішення проблеми з водоканалом.

Під час контролю над злочином правоохоронці задокументували передачу неправомірної вигоди співробітнику Київводоканала через директора фірми-посередника. В даний час встановлюються інші особи, які причетні до цього злочину.

Як раніше писали "Коментарі", експосадовець райдержадміністрації у Київській області отримав підозру у зв'язку з капітальним ремонтом пологового відділення зі збитками у понад 4,2 млн грн. Підозрюваний, неналежно виконуючи свої службові обов'язки, підписав акт приймання виконаних робіт, в якому підрядник вказав недостовірні відомості щодо придбаних будівельних матеріалів, які фактично не були закуплені.   На підставі вказаного документа на рахунок підрядника було безпідставно перераховано понад 4,2 млн грн бюджетних коштів, чим спричинено збитки державі.

Нагадуємо, що столична прокуратура у судовому порядку скасувала незаконну реєстрацію прав на гідроспоруду площею понад 4 тисячі квадратних метрів на Оболонській набережній. Прокуратурою були виявлені факти незаконної реєстрації майнових прав на цю споруду на користь фізичної особи та комерційної організації, проте, згідно з законом, такі права може набути виключно Київська міська рада.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися