У Києві викрили "офіс" шахраїв у Подільському районі (ФОТО)

У столиці поліцейські продовжують відпрацювання щодо протидії діяльності кол-центрів

У Києві триває боротьба з шахрайськими кол-центрами. Поліція задокументувала черговий "офіс" в Подільському районі. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Наразі за фактом викриття "офісу" на вулиці Костянтинівській проводиться досудове розслідування з метою встановлення всіх осіб, причетних до шахрайства.

Учора, 1 вересня, слідчі Подільського управління поліції виявили ще один кол-центр в офісній будівлі на вулиці Костянтинівській. У результаті обшуку слідчими було виявлено близько 25 робочих місць із комп'ютерною технікою та 20 співробітників, які перебували в "офісі".

Наразі слідчі спілкуються зі співробітниками кол-центру у рамках відкритого кримінального провадження. З місця події співробітники правоохоронних органів вилучили монітори, системні блоки, мобільні телефони та інше обладнання.

Досудове розслідування здійснюється  за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України - шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використання електронно-обчислювальної техніки.  

Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві викрили шахрайський call-центр, де виманювали гроші під виглядом інвестицій у псевдопроєкти. За час своєї діяльності, за попередніми підрахунками, аферисти завдали збитків потерпілим на понад мільйон гривень. За фактом шахрайства, вчиненого у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, розпочато кримінальне провадження.

Нагадуємо, що у Києві перед судом постане шахрай, який викрав автомобіль благодійного фонду і ошукав волонтерку. Зловмисник видавав себе за військового, увійшов у довіру до волонтерки і запропонував їй допомогу в придбанні за вигідними цінами бронешоломів іноземного виробництва. Потерпіла, не знаючи про справжні наміри шахрая, перевела на його рахунок понад 37 000 гривень. Крім того, обвинувачений викрав на одній зі станцій технічного обслуговування в Києві автомобіль благодійного фонду.

Читайте также