На Київщині викрито шахрайство із комунальними землями на понад 7 млн грн

З комунальної власності безпідставно вибули землі ринковою вартістю понад 7,3 млн грн

У Київській області викрито злочинну групу, що займалася шахрайством із землями, які перебувають в комунальній власності, на суму понад 7,3 млн грн. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

За даними слідства, мешканець Київської області організував злочинну групу, щоб заволодіти чужим майном. Як виконавців він залучив адвоката та особу, що мала зв’язки в органах влади, серед держреєстраторів і нотаріусів.  

За підробленими документами підозрювані оформили право приватної власності на чотири земельні ділянки промислового призначення загальною площею майже п'ять гектарів на підприємство, директором якого був адвокат.

Частину земель згодом було продано, виручені гроші зловмисники розділили між собою та використали на власний розсуд. 

У результаті дій членів злочинної групи з комунальної власності було безпідставно виведено землі ринковою вартістю понад 7,3 млн грн. Збитків на цю суму зазнала територіальна громада в Білоцерківському районі.      

За клопотанням прокуратури суд наклав арешт на ці земельні ділянки. Адвокат три місяці вже перебуває під вартою, організатору та другому співучаснику також обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Нагадуємо, що в Київській області підприємець привласнив бюджетні кошти, виділені на відновлення дитячих освітніх закладів, які постраждали від обстрілів. Підрядник виконував роботи з відновлення двох дитячих освітніх закладів, пошкоджених унаслідок ворожих обстрілів, у Броварському та Вишгородському районах. Підрядник завищив вартість використаних будівельних матеріалів, вніс ці дані в офіційні документи і підписав їх. На підставі цього товариству переплатили сотні тисяч гривень. 

Нагадуємо, що у Києві в.о. директора КП "Спортивний комплекс" отримав підозру в заподіянні збитків у розмірі 10 млн грн під час проведення ремонтних робіт у фізкультурно-оздоровчому комплексі. Фігурант підписав акти приймання виконаних робіт, неналежно виконуючи свої службові обов'язки та знаючи, що майже половину запланованих робіт не виконано або виконано неналежним чином.

Читайте также