​​У Києві засуджено шахрая, який ошукував людей на зборах допомоги для ЗСУ

У столиці суд виніс вирок шахраю, який ошукав понад 30 громадян

У Києві засуджено шахрая, який ошукав понад 30 громадян, збираючи допомогу для ЗСУ. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі". 

Прокурор довів у суді, що в період із серпня по листопад 2022 року, обвинувачений, відбуваючи покарання в Київському СІЗО за вчинення майнових злочинів, порушуючи правила внутрішнього розпорядку, отримав мобільний телефон і SIM-картку та використав їх для створення акаунту у соцмережі.

Видаючи себе за волонтера, чоловік розмістив оголошення про збір необхідних коштів для Збройних сил України, вказавши номери банківських карток, якими він користувався до поміщення в СІЗО.

Отримані від благодійників кошти фігурант не перераховував на потреби Збройних сил України, а привласнював їх. Таким чином він ошукав понад 30 громадян. 

Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав свою провину.

Шевченківський районний суд м. Києва визнав чоловіка винним і засудив до шести років і двох місяців позбавлення волі. Наразі зловмисник відбуває покарання у виправній колонії в Черкаській області.

Нагадуємо, що слідчі Нацполіції викрили псевдоволонтера, який торгував гуманітарною допомогою, призначеною мешканцям Ірпеня. Стало відомо, що фігурант продавав медикаменти, ковдри, матраци та інші предмети першої необхідності, надіслані з-за кордону у 2022 році. Допомога призначалася для жителів Ірпеня, які постраждали під час окупації міста російськими загарбниками.

Як раніше писали "Коментарі", в Київській області підприємець привласнив бюджетні кошти, виділені на відновлення дитячих освітніх закладів, які постраждали від обстрілів. Підрядник виконував роботи з відновлення двох дитячих освітніх закладів, пошкоджених унаслідок ворожих обстрілів, у Броварському та Вишгородському районах. Підрядник завищив вартість використаних будівельних матеріалів, вніс ці дані в офіційні документи і підписав їх. На підставі цього товариству переплатили сотні тисяч гривень. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися