У Києві розтратили кошти на відновленні будинків, пошкоджених через обстріли

Директору одного зі столичних КП повідомлено про підозру

Директору одного зі столичних КП повідомлено про підозру у зв'язку зі збитками в розмірі 800 тис грн на відновленні будинків, пошкоджених унаслідок обстрілів. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

За даними слідства, у жовтні 2022 року між комунальним підприємством "Житлоінвестбуд-УКБ" і приватною компанією було укладено договори підряду на відновлення (капітальний ремонт) двох багатоквартирних житлових будинків на вулиці Межовій у Києві, пошкоджених унаслідок збройної агресії рф.

Під час укладення цих договорів і кошторисів підозрюваний не проконтролював відповідність використовуваних підрядником матеріалів, конструкцій і виробів вимогам державних стандартів та інших нормативних документів.

Унаслідок невиконання підозрюваним своїх службових обов'язків було використано матеріали, технічні характеристики яких не відповідали вимогам державних будівельних норм України.

Згідно з висновками судових експертиз, столичній територіальній громаді було завдано збитків у розмірі близько 800 000 грн. Розслідування триває.

Нагадуємо, що в Київській області підприємець привласнив бюджетні кошти, виділені на відновлення дитячих освітніх закладів, які постраждали від обстрілів. Підрядник виконував роботи з відновлення двох дитячих освітніх закладів, пошкоджених унаслідок ворожих обстрілів, у Броварському та Вишгородському районах. Підрядник завищив вартість використаних будівельних матеріалів, вніс ці дані в офіційні документи і підписав їх. На підставі цього товариству переплатили сотні тисяч гривень. 

Як раніше писали "Коментарі", сорок дві сім'ї в Київській області отримали нові квартири в рамках обласної програми "Нова оселя". Ключі від 31 квартири було вручено на початку року, а ще 11 - у серпні. Квартири розташовані в Броварах, Богуславі, Борисполі, Ірпені та Макарові. У квартирах від однієї до п'яти кімнат.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися