На Київщині невідомі завдали шкоди на понад 1 млн грн незаконною порубкою лісу

На Київщині невстановлені особи незаконно вирубали 349 дерев

За позовом прокуратури до державного бюджету буде відшкодовано збитки в розмірі 1,2 млн грн, заподіяні незаконною порубкою лісу в Київській області. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Спеціалізована екологічна прокуратура в судовому порядку домоглася стягнення збитків від незаконного вирубування лісу на 1,2 млн грн.

У ході здійснення заходів представницького характеру прокурори виявили факт порушення вимог природоохоронного законодавства в Київській області. Невстановлені особи незаконно вирубали 349 дерев на території лісництва.

Це правопорушення стало можливим унаслідок неналежного виконання своїх обов'язків співробітником лісової охорони державного підприємства. На цій підставі прокуратура пред'явила позов про відшкодування шкоди, заподіяної навколишньому середовищу. 

Кагарлицький районний суд задовольнив позов прокуратури і зобов'язав працівника лісової охорони виплатити 1,2 млн грн в дохід держави.

Як раніше писали "Коментарі", у Київській області ліквідовано загорання торфовищ у Броварському і Бучанському районах. Впродовж доби фахівці ДСНС ліквідували загорання торфовищ поблизу сіл Здвижівка Бучанського району та Михайлівка Броварського району. Завдяки вчасному виявленню осередків загорянь вдалося не допустити розповсюдження вогню і збільшення площі горіння.

Нагадуємо, що у Баришівці на території Київської області відбулося засідання круглого столу, спрямоване на розширення можливостей надання медичних послуг у найбільш віддалених громадах області. Учасники зустрічі розглянули питання, пов'язані з поверненням медичних послуг на території Київської області, які постраждали від збройної агресії рф. Також було обговорено особливості організації діяльності мобільних медичних команд та запровадження пілотного проєкту "Мобільні аптечні пункти" в пристоличному регіоні.

Читайте также