У Київській області розширюють доступ до медичних послуг: що зміниться

У громадах Київської області розширюють можливості надання медичних послуг

У Баришівці на території Київської області відбулося засідання круглого столу, спрямоване на розширення можливостей надання медичних послуг у найбільш віддалених громадах області. Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація, передають "Коментарі".

У засіданні взяли участь заступниця голови Київської ОДА Леся Карнаух, представники Київської ОДА, органів місцевого самоврядування та міжнародної організації "Pact, Inc.".

Учасники зустрічі розглянули питання, пов'язані з поверненням медичних послуг на території Київської області, які постраждали від збройної агресії рф. Також було обговорено особливості організації діяльності мобільних медичних команд та запровадження пілотного проєкту "Мобільні аптечні пункти" в пристоличному регіоні.

Стало відомо, що ефективним варіантом забезпечення доступності медичної допомоги в таких регіонах є створення мобільних мультидисциплінарних бригад та запровадження послуг із транспортування пацієнтів. Це дасть змогу покращити доступ громадян до терапевтичної, консультативно-медичної та психологічної допомоги.

Крім того, представники Київської ОДА, Департаменту охорони здоров'я Київської ОДА та міжнародної організації "Pact, Inc." підписали тристоронній меморандум про співпрацю задля забезпечення сталості у відновленні доступу до медичних послуг та створення нових сервісів.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві на Співочому полі відкрився Музей українського грамзапису. Експозиція музею розповідає про історію грамзапису. Колекція складається з понад 400 одиниць основного фонду української музики на різних звукових носіях. У планах музею – розширення, культурологічні розвідки, експедиції, присвячені різним аспектам музичної культури України і Світу.

Нагадуємо, що в Києві перед судом постане шахрай, який викрав автомобіль благодійного фонду і ошукав волонтерку на закупівлі бронешоломів. Зловмисник видавав себе за військового, увійшов у довіру до волонтерки і запропонував їй допомогу в придбанні за вигідними цінами бронешоломів іноземного виробництва. Потерпіла, не знаючи про справжні наміри шахрая, перевела на його рахунок понад 37 000 гривень. Крім того, обвинувачений викрав на одній зі станцій технічного обслуговування в Києві автомобіль благодійного фонду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися