У Києві відкрився новий безкоштовний музей: що там можна побачити (ФОТО)

У Києві відкрився Музей українського грамзапису

У Києві на Співочому полі відкрився Музей українського грамзапису. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передають "Коментарі".

У Києві на вулиці Лаврська, 41 відкрився Музей українського грамзапису (МУГ). Музей працює в суботу та неділю з 12:00 до 18:00. Вхід до музею вільний. 

"Локація музею вибрана не випадково – сцена Співочого поля – сакральне місце для українських музикантів. Багато українських зірок робили тут перші кроки у мистецтві", - йдеться у повідомленні.

Експозиція музею розповідає про історію грамзапису. Колекція складається з понад 400 одиниць основного фонду української музики на різних звукових носіях. У планах музею – розширення, культурологічні розвідки, експедиції, присвячені різним аспектам музичної культури України і Світу.

Ініціатива створення музею належить його керівнику – одному з піонерів української електронної сцени Івану Москаленку (DJ Derbastler), а ідея форми та змісту – відомому культуртрегеру, директору Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Федору Баландіну. Головним науковим консультантом музею став відомий києвознавець і дослідник Михайло Кальницький.

Як раніше писали "Коментарі", у Київській області в Ірпені відкрили скульптуру про спротив російській агресії. До 32-ої річниці Незалежності України в Ірпені відкрили скульптуру "Спротив" на вулиці Шевченка, 7. Автор скульптури Борис Крилов присвятив свій витвір мистецтва всім жителям України, які чинили і чинять спротив російській агресії.  Скульптура має надпис-присвяту: "Відважним мешканцям Ірпеня, які у лютому – березні 2022 року зупинили російського агресора на шляху до столиці України – Києва".

Нагадуємо, що в Українському гідрометеорологічному центрі в Києві створили 3D мурал, який відображає важливість роботи гідрометеорологів, як під час війни, так і в мирному житті. Символіка муралу відображає різнобічні аспекти роботи гідрометеорологічної служби: прогнозування погодних умов, авіаційну метеорологію, гідрологічну та агрометеорологічну діяльність, моніторинг кліматичних змін, роботу центру з прогнозування наслідків радіаційних аварій та важливість міжнародної співпраці та підтримки в цій сфері.

Також у Києві відрили стінопис, присвячений Анастасії Тихій, яка на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну евакуювала з охопленого війною Ірпеня десятки тварин. Побачити мурал можна на стіні будинку по вулиці Золотоустівська, 23. Серед врятованих з Ірпеня хороброю дівчиною тварин були собаки, коти, черепаха, хамелеон та хом’як.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися