У Києві на стінах Укргідрометцентру з'явився унікальний 3D мурал (ВІДЕО)

На стінах Гідрометеорологічного центру створили 3D мурал, який відображає важливість роботи гідрометеорологів

В Українському гідрометеорологічному центрі в Києві створили 3D мурал, який відображає важливість роботи гідрометеорологів, як під час війни, так і в мирному житті. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр, передають "Коментарі".

"Твір мистецтва прикрашає стіни центру, ставши символом вдячності військовим та важливості роботи гідрометеорологів в Україні, особливо в умовах воєнного часу, коли гідрометеорологічна служба не припиняла свою цілодобову роботу ні на хвилину, не зважаючи на повномасштабне вторгнення", - йдеться в повідомленні.

Автором муралу є художник Алекс Максьов.

Символіка муралу відображає різнобічні аспекти роботи гідрометеорологічної служби: прогнозування погодних умов, авіаційну метеорологію, гідрологічну та агрометеорологічну діяльність, моніторинг кліматичних змін, роботу центру з прогнозування наслідків радіаційних аварій та важливість міжнародної співпраці та підтримки в цій сфері.

В Укргідрометцентрі зазначили, що найважливішим елементом муралу є зображення військового у мирний час на полі соняшників всередині геліографу (прилад, який вимірює тривалість сонячного сяйва).

"Ця символіка втілює віру у спокійне мирне майбутнє, коли "українське сонце" знову зійде на небосхилі та ознаменує час закінчення війни і ми знову насолоджуватимемося небом без загроз", - зазначили в Укргідрометцентрі.


Як раніше писали "Коментарі", у Києві відрили стінопис, присвячений Анастасії Тихій, яка на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну евакуювала з охопленого війною Ірпеня десятки тварин. Побачити мурал можна на стіні будинку по вулиці Золотоустівська, 23. Серед врятованих з Ірпеня хороброю дівчиною тварин були собаки, коти, черепаха, хамелеон та хом’як.

Нагадуємо, що мурал Бенксі "Діти на "гойдалках", який розташований на перехресті вулиці Хрещатик і алеї Героїв Небесної Сотні, буде консервований для збереження для майбутніх поколінь. Роботи зі збереження арт-обʼєкта вже розпочато. Мурал створений відомим британським художником Бенксі в листопаді 2022 року. У Києві і Київській області майстер стріт-арту створив сім авторських муралів, два з яких знаходяться безпосередньо у столиці.

"Коментарі" повідомляли, що в Києві у Державній пожежно-рятувальній частині відкрили новий мурал на честь Героїв-рятувальників. У 24-й Державній пожежно-рятувальній частині відбулося відкриття новоствореного муралу, який, за словами авторів, став можливістю подякувати вогнеборцям за їх щоденну працю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися