Мурал Бенксі в Києві збережуть для майбутніх поколінь: подробиці

Мурал Бенксі, що на перехресті вулиці Хрещатик і алеї Героїв Небесної Сотні, консервують для подальшого збереження

Мурал Бенксі "Діти на "гойдалках" в Києві консервують для подальшого збереження. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передають "Коментарі".

Мурал Бенксі "Діти на "гойдалках", який розташований на перехресті вулиці Хрещатик і алеї Героїв Небесної Сотні, буде консервований для збереження для майбутніх поколінь. Роботи зі збереження арт-обʼєкта вже розпочато.

Мурал створений відомим британським художником Бенксі в листопаді 2022 року. У Києві і Київській області майстер стріт-арту створив сім авторських муралів, два з яких знаходяться безпосередньо у столиці.

Як зазначив заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів, у міста не було сумнівів, що цей мурал Бенксі у Києві потрібно зберегти для майбутніх поколінь. Департамент охорони культурної спадщини разом з комунальним закладом "Центр консервації предметів археології" здійснили науково-дослідні та проектні роботи для збереження та фіксації робіт Бенксі.

Експерти вже відпрацювали тестові ділянки, щоб розпочати роботу безпосередньо з муралом. "Центр консервації предметів археології" звернувся до архітектурно-реставраційної майстерні з пропозицією провести науково-технологічні дослідження на безоплатній основі, які допоможуть зберегти витвір стріт-арту в Києві. Фахівці погодились та вже розпочали роботу для забезпечення якісної консервації муралу.

Нагадуємо, що в Ірпені захистили графіті відомого британського вуличного художника Бенксі на стіні багатоповерхівки, яка підлягає демонтажу. Малюнок Бенксі на стіні зруйнованого багатоквартирного житлового будинку на вулиці Северинівська, 158 захистили шляхом встановлення конструкції з бетонних блоків, щоб зберегти малюнок на період проведення робіт із демонтажу даного будинку.

Також у мережі з'явилося фото герба України, яким мають намір замінити герб СРСР на щиті монумента Батьківщина-мати у Києві. Український тризуб виготовляють із двох типів металу: нержавіючої сталі товщиною 1,7 мм та сталі зарубіжного виробництва товщиною 1,5 мм. Конструкція герба України буде такою ж об'ємною, як і герб СРСР, який спочатку встановлений на щиті Батьківщини-мати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саша

22 липня 2023, 15:56

Сохранят. И переименуют.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися