В Ірпені знесуть багатоповерхівку з графіти Бенксі (ФОТО)

Малюнок захистили від руйнувань під час демонтажу

В Ірпені захистили графіті відомого британського вуличного художника Бенксі в на стіні багатоповерхівки, яка підлягає демонтажу. Про це розповіли в Ірпінській міській раді, передають "Коментарі".

За даними мерії, малюнок Бенксі на стіні зруйнованого багатоквартирного житлового будинку на вулиці Северинівська, 158 захистили шляхом встановлення конструкції з бетонних блоків. Це потрібно, щоб зберегти малюнок на період проведення робіт із демонтажу даного будинку.

"Малюнок художника знаходиться на двох бетонних плитах. Для збереження його цілісності, зображення буде взято в металевий каркас та вирізано, шляхом створення інсталяції з фрагменту будівлі, для можливості безпечного переміщення в місце подальшої експозиції", — заявили в Ірпінській міській раді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку міста Ірпінь скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять до берегу річки рештки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів — цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен тони пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча та завдає непоправної шкоди довкіллю. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Нагадаємо, унікальні зразки скляного посуду, парфумерних флаконів, аптечної тари та інші експонати можна побачити на виставці у Музеї історії міста Києва. На виставці "Історія у склі" можна познайомитись із київським побутом, застосуванням скляної тари у фармацевтичній галузі, парфумерній справі та розливі рідин різного призначення. В експозиції відтворили елементи інтер’єрів шинку, будуару, їдальні ХІХ століття і аптеку XVIII століття.

Читайте також, що у Софійському соборі у Києві відкрили унікальну виставку ікон.

Джерело: https://t.me/newsimr/9661


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися