У Софійському соборі у Києві відкрили унікальну виставку (ФОТО)

Експозицію присвятили загиблим українським військовим

У Софійському соборі в Києві відкрили виставку унікальних ікон, присвячену загиблим українським військовим. Про експозицію розповіли у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

Цикл робіт художників Олександра Клименка та Соні Атлантової із проєкту "Ікони на ящиках з-під набоїв" має назву "Софійський деісис". Виставку присвятили загиблим бійцям зі 114, 112 та 241 бригад територіальної оборони Київської області та Києва.

"Митці представили одинадцять робіт, написаних на ящиках з-під озброєнь, що залишилися після боїв під час оборони Київщини навесні 2022 року. Джерелом натхнення для художників став монументальний живопис Софійського собору, зокрема образи святих воїнів-мучеників у фресках XI століття", — зазначили у Київській обласній військовій адміністрації.

Ікони з вписаними іменами загиблих бійців зайняли своє місце на хорах Софійського собору, щоб увіковічити пам’ять про героїв-оборонців київської землі.

Нагадаємо, унікальні зразки скляного посуду, парфумерних флаконів, аптечної тари та інші експонати можна побачити на виставці у Музеї історії міста Києва. На виставці "Історія у склі" можна познайомитись із київським побутом, застосуванням скляної тари у фармацевтичній галузі, парфумерній справі та розливі рідин різного призначення. В експозиції відтворили елементи інтер’єрів шинку, будуару, їдальні ХІХ століття і аптеку XVIII століття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у київському парку Співоче поле відкривають сезон виставкою тюльпанів та іншими весняними квітами. Скоро тут розквітнуть понад 500 тисяч тюльпанів. Киян запросили на відпочинок серед квітів. Парк розпочне роботу з наступного тижня. 

Окрім того, у дендропарку для сімейного відпочинку "Добропарк", розташованому під Києвом, починають квітнути мільйони тюльпанів та інші квіти. Відкриття довгоочікуваного сезону тюльпанів відбудеться 28 квітня. На відвідувачів чекатимуть три мільйони тюльпанів 136 сортів і шість квіткових локацій "Добропарку".

Джерело: https://t.me/kyivoda/9408


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися