Заміна герба на щиті монумента Батьківщина-мати: який він має вигляд та з чого його виготовляють (ФОТО)

У мережі опублікували фото робіт, як виготовляють новий український тризуб для заміни радянського герба на щиті монумента Батьківщина-мати

У мережі з'явилося фото герба України, яким мають намір замінити герб СРСР на щиті монумента Батьківщина-мати у Києві. Також у компанії Метінвест розповіли, з чого його виготовляють, передають "Коментарі".

Український тризуб виготовляють із двох типів металу: нержавіючої сталі товщиною 1,7 мм та сталі зарубіжного виробництва товщиною 1,5 мм.

Конструкція герба України буде такою ж об'ємною, як і герб СРСР, який спочатку встановлений на щиті Батьківщини-мати. Його виконають із тієї ж сталі, що й монумент. Для цього комбінат "Запоріжсталь" відновив марку сталі, з якої виготовили Батьківщину-мати понад 40 років тому.

picture

Монтувати новий український герб на щит монумента розпочнуть уже цього місяця. Роботи планують завершити за місяць - до 24 серпня, Дня незалежності.

Проект розроблено Українським інститутом сталевих конструкцій імені В. М. Шимановського. Його реалізацією займається Міністерство культури та інформаційної політики.

Загалом на оновлення пам'ятника витратять близько 28 мільйонів гривень. У Міністерстві культури запевняють, що на роботи витратить не бюджетні кошти, а виділені великим бізнесом.

Нагадаємо, минулого тижня Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на заміну радянського герба на щиті монумента Батьківщина-мати. Замовником робіт виступив Національний музей історії України у Другій світовій війні. Також було опубліковано фото, як виглядатиме новий герб на щиті.

Щодо заміни радянського герба на український рік тому проводили опитування у додатку "Дія". Українці переважно погодилися з цією ідеєю - 85% тих, хто голосував, схвалили заміну герба.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

21 липня 2023, 17:36

Это какой-то идиотизм, честное слово. Ну вот он у нас всегда был, всю дорогу. Думал, может с началом войны пройдет. Не, не прошел. Еще и больше стал. Гигантский трезубец на обелиске - это точно самое актуальное, на что нужно сейчас тратить деньги? Пусть даже и не бюджетные. Может лучше дронов купить, не? или еще чего-нибудь для бойцов? Ну или хотя бы дорогу где подлатать? Я уж молчу о том, что эта железная хреновина стоит явно не 28 млн, даже со снятием-установкой и разработкой проекта.

Гість

19 липня 2023, 19:04

А бо я щось не розумію, або кошерно відмивають кошти. 28 лямів за що???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися