У Києві викрили корупційну схему в обороні

Збитки оцінили у мільйони гривень

У Києві викрили схему привласнення та збуту комплектуючих, необхідних для виробництва озброєння. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість".

За даними підприємства, представники контррозвідки СБУ за сприяння підрозділів з безпеки АТ "Українська оборонна промисловість" викрили незаконну діяльність групи працівників одного з підприємств вітчизняної оборонки. Мова йде про налагодження схеми привласнення та збуту комплектуючих, необхідних для виробництва озброєння.

Слідство встановило, що організації оборудки причетні двоє керівників підрозділів підприємства, які залучили до злочинних дій майстра одного з цехів. Збитки оцінили у понад 3,5 мільйонів гривень. Ці дії могли призвести до зниження обороноздатності України.

Одному з керівників підрозділів підприємства вже повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Розслідування для притягнення до відповідальності його спільників триває. Учасникам угрупування загрожує до восьми років тюрми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині затримали російського коригувальника вогню. Чоловік знімав на відео військову базу ЗСУ та "прив’язував" її GPS-координати до електронної карти. Затриманий виявився 23-річним мешканцем Одеси, який переїхав до Києва у пошуках швидкого заробітку. 

Читайте також, які вироки у Києві оголосили чоловікам за поширення відео роботи ППО.

Читайте также