У Києві оголосили вироки чоловікам за поширення відео роботи ППО

Що відомо про кримінальну справу

У Києві оголосили вироки чотирьом мешканцям столиці за поширення відео роботи Сил Протиповітряної оборони України. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, обвинувачені в травні 2023 року під час ракетних атак російських окупантів на Київ здійснювали відеозйомку та поширювали за допомогою месенджерів та соціальних мереж розміщення Збройних сил України, направлення систем Протиповітряної оборони, а також результати ураження повітряних цілей. Під час досудового слідства усі кияни визнали свою вину у повному обсязі. У липні обвинувальні акти відносно них направили до районних судів Києва.

За результатом розгляду кримінальних справ за обвинуваченням у поширенні несанкціонованої інформації про розташування Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану, районними судами винесено вироки. Затверджено угоди про визнання винуватості. Обвинуваченим призначили по п’ять років тюрми кожному зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном на строк від одного до трьох років відповідно. Вироки вступили у законну силу. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві заборонили проводити масові заходи до Дня Незалежності України. Окремі доручення не допускати погодження проведення недержавних масових заходів у Києві у середу, 23 серпня, та у четвер, 24 серпня, отримали заступники голови КМДА та керівники столичних районних державних адміністрацій. До Дня Незалежності України у Києві на Хрещатик виїхала, як і торік, "парадна" розгромлена техніка російських окупантів. Через це рух транспорту в центрі столиці перекрили на кілька днів. 

Нагадаємо, що Служба безпеки Україні провела на Київщині спецоперацію, в результаті якої затримала російського коригувальника вогню. Чоловік знімав на відео військову базу Збройних сил України та "прив’язував" її GPS-координати до електронної карти. Затриманий виявився 23-річним мешканцем Одеси, який переїхав до Києва у пошуках "швидкого заробітку. Подробиці — за посиланням. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Михаил

24 серпня 2023, 13:32

Коментарі лишні - які судді, такі і вироки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися