Підрядник "заробив" під час ремонту притулку для осіб, що постраждали від насильства

Підрядник вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів та вартості виконаних робіт

У Києві судитимуть підрядника, який заволодів майже 800 тис. грн під час ремонту притулку для осіб, що постраждали від насильства. Приватне товариство, на замовлення Білогородської сільської ради Бучанського району, проводило капітальний ремонт нежитлового приміщення.

Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

Підрядники мали облаштувати притулок для осіб, що постраждали від насильства. Але виконавець, який є діючим адвокатом, вніс до офіційних документів фіктивну інформацію щодо обсягів та вартості виконаних робіт, а інспектор технагляду затвердив їх. 

Експертиза виявила, що зазначені особи, шляхом незаконних дій, завдали збитки бюджету на понад 800 тисяч гривень. Раніше був скерований до суду обвинувальний акт щодо інженера, який відповідав за технічний нагляд, у справі про службове підроблення та сприяння заволодінню чужим майном.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Київщині підозрюють службовця лікарні, чия недбалість на закупівлі медобладнання призвела до збитків у понад 1,4 млн грн. За даними слідства, підозрювана керувала та здійснила закупівлю шести апаратів штучної вентиляції легень для медичного закладу.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися