У Києві посадовець завдав державі збитків на декілька мільйонів

Службова недбалість експосадовця обернулась для держави збитком на понад 2 000 000 гривень

Службова недбалість колишнього заступника генерального директора по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду Києва призвела до збитків для держави в розмірі понад 2 000 000 гривень. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

За даними слідчої з Шевченківського управління поліції Вікторії Сушак, у 2020 році комунальне підприємство уклало договір на капітальний ремонт та відновлення гідротехнічної споруди та очищення струмка з підрядною організацією.

Після завершення робіт заступник генерального директора підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, проте виявилося, що відомості про обсяги виконаних робіт були недостовірні. Внаслідок завищення ціни робіт столичний бюджет зазнав збитків на понад 2 000 000 гривень.

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості. Колишньому посадовцю повідомили про підозру. Йому загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років, позбавлення права займати певні посади чи виконувати певну діяльність на строк до трьох років і штраф від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадуємо, що столичні слідчі викрили багатомільйонну схему розтрати коштів із бюджету. Директори підприємств, узгодивши дії з посадовими особами закладів охорони здоров'я різних міст України, умисно завищили ціни на медичне обладнання і заволоділи сумою розміром у понад 25,5 мільйонів гривень з державного бюджету.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися