У Києві та в регіоні продавали незаконно виготовлене пальне (ФОТО)

Що про схему розповіли в прокуратурі

Мешканець Київської області створив злочинну групу, до якої залучив двох спільників, щоб продавати незаконно виготовлене пальне в столиці та в регіоні. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, ділки не мали дозволу та ліцензій щодо обігу підакцизних товарів. Зберігали бензин, дизельне пальне та газ на орендованій нафтобазі, а продавали через підконтрольну мережу модульних АЗС.

Слідство встановило, що отриманий прибуток розподілявся між всіма учасниками групи. Частину доходу витрачали на фінансування подальшої злочинної діяльності. Експертиза показала, що незаконно виготовлене пальне вкрай низької якості та не відповідає вимогам Державних стандартів і встановленим нормативним документам України.

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 110 тисяч літрів дизелю, понад 17 тисяч літрів бензину та 8 тисяч літрів газу. Вилучене паливо арештовано. Його вартість оцінюють у майже 11 мільйонів гривень. Зараз до суду скеровано обвинувальний акт стосовно організатора та двох учасників злочинної групи за фактами придбання, зберігання та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киянин організував крадіжку обладнання з філії підприємства критичної інфраструктури. Четверо фігурантів кримінальної справи вночі винесли зі складських та виробничих приміщень заводу запчастини до спецтехніки з вмістом дорогоцінних металів на 4,4 мільйонів гривень. Учасники оборудки ретельно готувалися до цього. Вони відстежували маршрути руху охорони промислового об'єкта та вивчили розташування камер нагляду.

Нагадаємо, у Броварському районі Київської області легковий автомобіль зіткнувся із шкільним автобусом. ДТП сталася сьогодні, 1 листопада, у Великій Димерці. Водій автомобіля Lanos рухався по вулиці Бобрицька, де врізався у припаркований шкільний автобус. Подробиці та фото з місця ДТП — за посиланням.

Читайте також, що у Києві легковий автомобіль влетів у зупинку громадського транспорту та перекинувся. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися