Масштабну шахрайську схему з грошима переселенців викрили у Києві (ФОТО)

Що відомо про аферистів та скільки людей ошукали

У Києві викрили шахрайство під виглядом надання фінансової допомоги переселенцям. Про схему розповіли у столичній поліції, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, про аферистів в поліцію повідомили представники одного з державних банків. У фінансовій установі заявили, що невідомі особи представляючись банкірами, знімають гроші з рахунків клієнтів. На цій схемі викрили двох аферистів. Шахраями виявилися мешканці Запоріжжя — це 28-річний чоловік та 42-річна жінка.

Начальник відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Києва Євген Черняхівський розповів, що учасники шахрайської схеми створили фейковий фішинговий сайт за аналогом одного з відомих державних банків. Під виглядом працівників цього банку аферисти підшукували у Telegram-каналах переселенців та пропонували отримати нібито фінансову допомогу від іноземних партнерів.

"Переходячи за посиланням та вводячи реквізити своїх банківських карток, громадяни надавали аферистам доступ до банку, а ті в свою чергу знімали гроші з їх рахунків. Наразі встановлено, що шахраї ввели в оману 54 особи", — поінформував Черняхівський.

Загалом шахраї зняли з рахунків громадян понад 400 тисяч гривень. Під час обшуків за місцями їх мешкання слідчі вилучили блокноти із чорновими записами, документацію та інші речові докази. Тривають заходи із встановлення інших учасників злочину, а також потерпілих. Учасникам схеми повідомили про підозру у шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану. Ім загрожує від трьох до п’яти років тюрми. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області розкрили замах на вбивство. Двоє чоловіків спланували вбивство 45-річного мешканця Бучі. Спершу вони слідкували за його будинком, а наміченого дня прибули до двору. Один із нападників підбіг до потерпілого, коли той виганяв автомобіль, і зробив вісім пострілів у бік водійського крісла. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, в Обухівському районі Київської області родичі жорстоко вбили молодого чоловіка, а свідки – приховали злочин. Про вбивство розповіли у регіональній поліції. Хлопця спалили живцем та закопали у лісосмузі.

Читайте також, що у Броварах під час виконання будівельних робіт на смерть розбився чоловік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


КИЕВЛЯНИН

3 листопада 2023, 13:44

КОКАЯ ХОРОШАЯ ЕВРОПА))))))). КОРРУПЦИЯ ЗАШКАЛИВАЕТ!!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися