Столичних посадовців підозрюють у розкраданні мільйонів на ремонті ліфтів

Що відомо про корупційну схему

У Києві повідомлено про нову підозру посадовцям комунального підприємства "Київбудреконструкція", постачальнику та двом підрядникам. Про це розповіли у столичній поліції та Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними прокуратури, за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, організованою групою повідомлено про підозру директору КП "Дирекція з капітального будівництва та реконструкції "Київбудреконструкція", його заступнику, постачальнику ліфтів та двом підрядникам. Слідство встановило, що працівники комунального підприємства організували схему привласнення бюджетних коштів, виділених на капітальне будівництво та реконструкцію ліфтів у житлових будинках у Києві.

"Підрядники, будучи між собою у змові, через підконтрольні фірми здійснювали закупівлю ліфтів та комплектуючих, після чого поставляли їх комунальному підприємству по ціні, значно вище ринкової. В окремих випадках завищення вартості придбаних ліфтів становило більш ніж на 400 тисяч гривень за одну одиницю", — йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

Збитки від корупційної схеми оцінили у понад 4,3 мільйонів гривень. За місцем роботи та мешкання підозрюваних провели понад два десятки обшуків.

"З 2021 по 2023 роки фігуранти, зловживаючи службовим становищем, закупили з Туреччини комплекти пасажирських ліфтів на дев’ять поверхів вартістю 10 тисяч доларів США, що є значно меншою за вартість поставленого ліфтового обладнання в рамках виконання договорів реконструкції", — уточнили в поліції Києва.

Досудове розслідування триває. Підозрюваним загрожує від семи до дванадцяти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили працівницю українського посольства на допомозі нелегалам з терористично ризикових країн Азії з переїздом до Євросоюзу. За гроші вона пропонувала іноземцям незаконно виїхати до Євросоюзу транзитом через територію України. Для цього оформлювала візи для в’їзду до України як студентів українських закладів вищої освіти. Вартість такої "послуги" становила до трьох тисяч доларів з одного нелегала.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва затримали наркокур’єрку з "товаром". Під час огляду автомобілю поліцейські знайшли 11 поліетиленових пакунків, захованих у покришці. Ще один пакунок був у жінки в сумці. У згортках знаходились психотропи вагою близько одного кілограма кожний. Наркотики вилучили. Експертиза показала, що вилучені психотропи – це солі Альфа-PVP. Вартість психотропних речовин оцінили у близько 20 тисяч доларів.

Читайте також, що у Києві побили та пограбували підприємця на мільйони гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися