На Київщині розікрали мільйони на закупівлях харчів для військових

Правоохоронці розповіли подробиці

На Київщині викрили схему посадовців військової частини на мільйонних оборудках з харчами для військовослужбовців. Про це розповіли у Державному бюро розслідувань та Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

"До організованої групи входили військовослужбовці та працівники військової частини, які вступили у змову з приватними підприємцями та продавали у магазинах, ресторанах та базарах частину продуктів, призначених для бійців. Вони забирали щонайменше 30% продуктів зі складу, зменшуючи відповідно добові норми харчового забезпечення для військових", — розповіли в ДБР.

За даними відомства, "залишок" продуктів використовувався й в іншій схемі. Представник військової частини у змові з приватним підприємством виписував "порожні" накладні на постачання продукції на мільйони гривень, яка фактично не поставлялась. А на папері обліковувались продукти, які не були видані солдатам перед їх продажем.

"Два приватних підприємства протягом червня-листопада 2023 року здійснювали постачання продуктів харчування до військової частини на Київщині на підставі договорів з Міноборони", — зазначили в Офісі генерального прокурора України.

Збитки від корупційних схем поки що оцінили у п’ять мільйонів гривень. Під час обшуків у фігурантів кримінальної справи вилучили понад мільйон гривень у різній валюті, автомобіль, продукти та інші речові докази.

Посадовцям військової частини та одному з комерсантів повідомлено про підозру у заволодінні майна шляхом зловживання службовим становищем та заволодінні військовим майном шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем. Підозрюваним загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили працівницю українського посольства на допомозі нелегалам з терористично ризикових країн Азії з переїздом до Євросоюзу. За гроші вона пропонувала іноземцям незаконно виїхати до Євросоюзу транзитом через територію України. Для цього оформлювала візи для в’їзду до України як студентів українських закладів вищої освіти. Вартість такої "послуги" становила до трьох тисяч доларів з одного нелегала.

Читайте також, що столичних посадовців підозрюють у розкраданні мільйонів на ремонті ліфтів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися