У Києві блогер провокував та знімав на відео скандали з військовими

Що загрожує провокатору за скандальні стріми

У Києві задокументували інформаційно-підривну діяльність місцевого блогера, який займався дискредитацією Сил оборони столиці. Про це розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, киянин навмисно пересувався у комендантську годину вулицями столиці та провокував конфліктні ситуації з військовими Збройних сил України та правоохоронцями. Під час таких інцидентів блогер робив відеостріми на власній сторінці у Facebook. На цих кадрах він ображав українських захисників та фіксував їхні геолокації на території Києва.

"Деструктивний контент "підігравав" російським пропагандистам, що роблять фейкові сюжети про суспільно-політичну ситуацію в Україні. Крім того, російські спецслужби могли використовувати онлайн-трансляції київського блогера для ідентифікації українських захисників та відслідковування місць їхнього перебування", — заявили в СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання блогера знайшли мобільний телефон та комп’ютерну техніку, які він використовував для поширення провокативного контенту на користь російських окупантів. Чоловіку повідомили про підозру у перешкоджанні діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період.

Підозрюваний не з'явився на розгляд клопотання про обрання йому запобіжного заходу, тому його доставлять до суду примусово. Триває розслідування. Столичному блогеру загрожує до восьми років тюрми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили працівницю українського посольства на допомозі нелегалам з терористично ризикових країн Азії з переїздом до Євросоюзу. За гроші вона пропонувала іноземцям незаконно виїхати до Євросоюзу транзитом через територію України. Для цього оформлювала візи для в’їзду до України як студентів українських закладів вищої освіти. Вартість такої "послуги" становила до трьох тисяч доларів з одного нелегала.

Читайте також, як на Київщині розікрали мільйони на закупівлях харчів для військових.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися