У дитячому будинку на Київщині вихователька катувала дітей

Подробиці розповіли у прокуратурі та в поліції

У Фастівському районі Київської області мати-вихователька катувала підлітка у дитячому будинку сімейного типу. Про це розповіли у регіональній поліції та обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що між вихователькою та 13-річним хлопцем часто виникали непорозуміння. У будинку сімейного типу 59-річна жінка виховувала сімох дітей віком від 9 до 15 років. У листопаді цього року під час чергового конфлікту вона побила 13-річного підлітка.

"Опікунка, з метою покарання, а також з метою залякування інших дітей, взяла до рук хромовану трубу та нанесла хлопцю ряд ударів по голові та тулубу. Також вона била потерпілого руками по різних частинах тіла. Таким чином вона спричинила дитині фізичний біль, моральні страждання та тілесні ушкодження", — розповіли в прокуратурі.

Жінці повідомили про підозру за фактом катування дітей. Їй загрожує до шести років тюрми. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокуратура оскаржуватиме це рішення. Всіх дітей, які перебували під опікою і проживали у будинку сімейного типу, забрали до реабілітаційного центру.

"Діти розповіли, що стали свідками того як мати-вихователь наносила удари 13-річному підопічному – спочатку руками, а потім металевою ніжкою столу. Хлопця били в область голови, однак він встиг закритися руками. Також діти зазначили, що мати систематично карала їх, застосовуючи пасок, електрокабель та інші предмети", — йдеться в повідомленні регіональної поліції.

Досудове розслідування триває. У Головному управлінні Національної поліції в Київській області оприлюднили відео знущань над дитиною.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили працівницю українського посольства на допомозі нелегалам з терористично ризикових країн Азії з переїздом до Євросоюзу. За гроші вона пропонувала іноземцям незаконно виїхати до Євросоюзу транзитом через територію України. Для цього оформлювала візи для в’їзду до України як студентів українських закладів вищої освіти. Вартість такої "послуги" становила до трьох тисяч доларів з одного нелегала.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва затримали наркокур’єрку з "товаром". Під час огляду автомобілю поліцейські знайшли 11 поліетиленових пакунків, захованих у покришці. Ще один пакунок був у жінки в сумці. У згортках знаходились психотропи вагою близько одного кілограма кожний. Наркотики вилучили. Експертиза показала, що вилучені психотропи – це солі Альфа-PVP. Вартість психотропних речовин оцінили у близько 20 тисяч доларів.

Читайте також, що у Києві побили та пограбували підприємця на мільйони гривень.

Читайте также