На Київщині голова сільради нажився на закупівлі авто для тероборони

Збитки оцінили у сотні тисяч гривень

У Київській області голові сільської ради повідомили про підозру у придбанні автомобілю для територіальної оборони зі збитками. Про це заявили у Національній поліції України та у Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що голова однієї з сільських рад уклав договір щодо придбання вживаного автомобіля для потреб місцевої територіальної оборони. Ціна була значно вище ринкової, однак договір підписали та перерахували гроші підрядникові. 

"За автомобіль з місцевого бюджету сплачено 1,2 млн грн. Відповідно до висновку судової економічної експертизи це вдвічі більше за його ринкову вартість. Таким чином дії підозрюваного спричинили матеріальну шкоду сільській раді на майже 700 тисяч гривень", — зазначили у Київській обласній прокуратурі.

Посадовцю загрожує до восьми років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. До суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили працівницю українського посольства на допомозі нелегалам з терористично ризикових країн Азії з переїздом до Євросоюзу. За гроші вона пропонувала іноземцям незаконно виїхати до Євросоюзу транзитом через територію України. Для цього оформлювала візи для в’їзду до України як студентів українських закладів вищої освіти. Вартість такої "послуги" становила до трьох тисяч доларів з одного нелегала.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва затримали наркокур’єрку з "товаром". Під час огляду автомобілю поліцейські знайшли 11 поліетиленових пакунків, захованих у покришці. Ще один пакунок був у жінки в сумці. У згортках знаходились психотропи вагою близько одного кілограма кожний. Наркотики вилучили. Експертиза показала, що вилучені психотропи – це солі Альфа-PVP. Вартість психотропних речовин оцінили у близько 20 тисяч доларів.

Читайте також, що у Києві побили та пограбували підприємця на мільйони гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися