Банда рейдерів тероризувала паркувальний бізнес у Києві (ФОТО)

Що відомо про збройні напади на підприємців

У Києві знешкодили рейдерську банду, яка хотіла захопити паркувальний бізнес. Подробиці розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

Рейдери тероризували мешканців Києва та захоплювали їхній бізнес. До складу злочинного угруповання входило 15 людей, серед яких представники криміналітету з пострадянських країн. Вони намагалися "підім’яти" під себе легальний паркувальний бізнес у Києві.

Слідство встановило, що рейдери підшукували "привабливі" автостоянки в столиці та змушували їхніх власників відмовитися від управління цими об’єктами. Фактично вони "заводили" на стоянки своїх менеджерів, які привласнювали весь прибуток, а реальних власників – залишали без нічого. У разі відмови – здійснювали збройні напади на підприємців, погрожували насильством та фізичною розправою.

"Щомісяця фігуранти одержували мільйонні "прибутки", частину з яких направляли на поповнення так званої "злодійської каси". У результаті оперативних дій із залученням бійців спецпідрозділу ЦСО "А" СБУ в столиці затримано шістьох учасників угруповання під час передачі їм грошей від потерпілого", — повідомили в СБУ.

Під час обшуків за адресами проживання учасників рейдерського угроповування вилучили вогнепальну зброю, боєприпаси, печатки фіктивних фірм, понад пів мільйона готівки у гривневому еквіваленті та інші речові докази. Затриманим рейдерам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Крім того, дії одного із затриманих додатково кваліфікуються за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Підозрюваним загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили працівницю українського посольства на допомозі нелегалам з терористично ризикових країн Азії з переїздом до Євросоюзу. За гроші вона пропонувала іноземцям незаконно виїхати до Євросоюзу транзитом через територію України. Для цього оформлювала візи для в’їзду до України як студентів українських закладів вищої освіти. Вартість такої "послуги" становила до трьох тисяч доларів з одного нелегала.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва затримали наркокур’єрку з "товаром". Під час огляду автомобілю поліцейські знайшли 11 поліетиленових пакунків, захованих у покришці. Ще один пакунок був у жінки в сумці. У згортках знаходились психотропи вагою близько одного кілограма кожний. Наркотики вилучили. Експертиза показала, що вилучені психотропи – це солі Альфа-PVP. Вартість психотропних речовин оцінили у близько 20 тисяч доларів.

Читайте також, що у Києві побили та пограбували підприємця на мільйони гривень.

Джерело: https://t.me/SBUkr/10507


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися