У Києві самовільно облаштували базу відпочинку на річці Десенка

Що відомо про спробу рейдерського захоплення землі

У Києві судитимуть двох чоловіків за самовільне облаштування бази відпочинку у Деснянському районі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію столичної поліції.

За даними відомства, двоє киян 1962 та 1970 років народження незаконно зайняли земельну ділянку та побудували будиночки для громадського харчування та відпочинку на березі річки Десенка. Незаконну діяльність задокументували у жовтні цього року.

"Слідчі Деснянського управління поліції, за процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури, повідомили чоловікам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 197-1 та  ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 197-1 Кримінального кодексу України – самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво вчинене групою осіб за попередньою змовою", — заявили в поліції.

Наразі обвинувальні акти скеровано до Деснянського районного суду. Обвинуваченим може загрожувати до двох років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Києві викрили працівників автошкіл та їх спільника, які за гроші допомагали скласти іспит водіям. Троє працівників приватних автошкіл та співробітник одного з територіальних сервісних центрів МВС вимагали гроші за успішне складання іспиту на право керування транспортом. Вартість "послуг" становила 450 доларів. Незаконними оборудками займався 22-річний адміністратор Територіального сервісного центру МВС, двоє інструкторів — працівники автошкіл та посередник, який за свій відсоток передавав гроші між фігурантами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що працівника "Київводоканалу" викрили на вимаганні значного хабаря за виготовлення та підписання дозвільних документів для водопостачання. У комунальному підприємстві розробили схему отримання хабаря від представників станції техобслуговування та ремонту автомобілів у Києві. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Києві розслідують спробу прослуховування головнокомандувача ЗСУ.

Читайте также