На Київщині затримали зрадників, які сподівалися отримати від путіна російський паспорт

Вони називали збройну агресію рф "внутрішнім громадянським конфліктом"

СБУ викрила ворожих агітаторів серед яких провокатор УПЦ (МП), який сподівався отримати від путіна російський паспорт. Зловмисники називали збройну агресію рф "внутрішнім громадянським конфліктом" в Україні, займалися дискредитацією українських воїнів та розпалювали релігійну ненависть.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Спільники окупантів використовували свої особисті акаунти у соціальних мережах та популярних месенджерах для проведення інформаційно-дестабілізуючих дій на користь окупантів. На цих платформах вони поширювали негативний контент або перепостували пропагандистські повідомлення, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні та підтримку прокремлівської агенди.

Так, у Києві викрили 42-річну соратницю координаторки масових заворушень біля Києво-Печерської лаври. Під час цих подій навесні цього року вона закликала людей до опору законним діям правоохоронців. Встановлено, що ворожу агітацію фігурантка "розганяла" через власні сторінки у Фейсбуку і Телеграм із загальною аудиторією майже 5 тис. підписників.

На Київщині задокументовано протиправну діяльність мешканця Боярки, який поширював наративи кремля про "єдину московську церкву" в Україні і тим самим намагався розхитувати внутрішньо-політичну обстановку в столичному регіоні.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що поліція Київщини викрила правопорушника, який викрав ноутбуки, золото і 50 тисяч доларів.  Поліцейські оперативно виявили зловмисника – 36-річного  уродженця рф, який проживає в Києві та орендує житло в Ірпені. 



Джерело: https://t.me/SBUkr/10681


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися