Керівник апарату Київської міської військової адміністрації заявив про тиск силовиків

Посадовець заперечив, що сприяв підготовці "липових" відряджень депутатам Київради

Керівник апарату Київської міської військової адміністрації Дмитро Загуменний позиватиметься через недостовірну інформацію на Державне бюро розслідувань. Заяву посадовця оприлюднили в мерії Києва, передають "Коментарі".

"Готую цивільний позов про спростування недостовірної інформації, оприлюдненої на офіційному сайті Державного бюро розслідувань та розповсюдженої в медіа про те, що я нібито незаконно відряджав депутатів і сприяв підготовці "липових" відряджень депутатам Київради. Ця інформація абсолютно не відповідає дійсності та матеріалам, які підготували органи слідства", – заявив Загуменний.

Посадовця звинувачують у "сприянні в ухиленні військовослужбовцями від несення обов’язків військової служби". Загуменний стверджує, що ці ⁠звинувачення базуються на тому, що у квітні 2022 року він підготував проєкт листа про направлення військових до Київської міської військової адміністрації, який у подальшому був підписаний керівником КМВА.

"Мене вже неодноразово допитували протягом року, також допитували велике коло осіб, проводили обшуки. Я повністю сприяв слідству. Тому не розумію, навіщо в п’ятницю вночі групою з близько 10 правоохоронців потрібно було вдиратися до мене додому та лякати родину. Проводити обшук без ухвали суду!" – обурився Загуменний.

Керівник апарату КМВА вважає такі дії системною дискредитацією та тиском на нього й залякуванням його родини.

Нагадаємо, керівника апарату Київської міської військової адміністрації викрили на сприянні столичним депутатам в ухиленні від військової служби. У Державному бюро розслідувань України заявили, що посадовець незаконно "направляв" депутатів з військової частини нібито у відрядження до військової адміністрації Києва. Нібито Загуменний сприяв оформленню "відрядження" трьом міським депутатам та одному з їхніх помічників. Незаконному перебуванню у КМВА сприяв командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією. Фігуранти впродовж майже року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення із частини. У серпні 2023 року усім чотирьом було повідомлено про підозру в ухиленні від військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою. У грудні про підозру за цими ж статтями повідомлено Загуменному. Йому загрожує до десяти років тюрми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися