У Києві посадовець допоміг депутатам ухилитись від військової служби

Що відомо про корупцію у столиці під час війни

Керівника апарату Київської міської військової адміністрації викрили на сприянні столичним депутатам в ухиленні від несення військової служби. Про це розповіли у Державному бюро розслідувань України, передають "Коментарі".

За даними відомства, фігурант кримінальної справи незаконно "направляв" депутатів з військової частини нібито у відрядження до військової адміністрації Києва.

"Посадовець сприяв оформленню липового "відрядження" трьом міським депутатам та одному з їхніх помічників. Незаконному перебуванню у КМВА сприяв командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією. Фігуранти впродовж майже року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення із частини", — заявили у Державному бюро розслідувань України.

У серпні 2023 року усім чотирьом було повідомлено про підозру в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою. Зараз про підозру за цими ж статтями повідомлено високопосадовцю КМВА, який сприяв оформленню липового відрядження. Йому загрожує до десяти років тюрми.

Нагадаємо, у Києві викрили працівників автошкіл та їх спільника, які за гроші допомагали скласти іспит водіям. Троє працівників приватних автошкіл та співробітник одного з територіальних сервісних центрів МВС вимагали гроші за успішне складання іспиту на право керування транспортом. Вартість "послуг" становила 450 доларів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що працівника "Київводоканалу" викрили на вимаганні значного хабаря за виготовлення та підписання дозвільних документів для водопостачання. У комунальному підприємстві розробили схему отримання хабаря від представників станції техобслуговування та ремонту автомобілів у Києві. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, як мільярдну схему на закупівлі артснарядів провернули у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергій

23 грудня 2023, 15:24

Не хвилюйтесь шановні, нікому нічого не загрожує Є декілька варіантів: відкупляться, своїх не кидаємо, депутати не підсудні, прокурор не знайде часу розглянути подання, дбр зробить помилки при оформлені і подачі документів в суд. І нарешті суд не найде складу злочину, або інше формулювання. А ви несчастні збирайте копійки на утримання наших героїв, бо мало ще накрали, щоб їх всіх удавило

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися