Мільярдну схему на закупівлі артснарядів провернули у Києві (ФОТО)

Причетний посадовець Міністерства оборони України

У Києві викрили масштабну оборудку на закупівлі боєприпасів для Збройних сил України. Подробиці розповіли в Міністерстві оборони та Службі безпеки України, передають "Коментарі".

Правоохоронці виявили спробу провести закупівлю боєприпасів за завідомо завищеними цінами та в обхід антикорупційних запобіжників. До того ж група посадових осіб намагалася придбати за вищою ціною боєприпаси, які вже і так були законтрактовані Міністерством оборони України до цього за ринковими цінами. Йдеться про суму у майже 1,5 мільярда гривень.Аудиторське дослідження підтвердило усі ознаки порушення.

"Начальник Головного управління з організації виробництва боєприпасів і будівництва споруд спеціального призначення Міністерства оборони підписав угоду про постачання боєприпасів з держпідприємством "Прогрес" без погодження Департаменту внутрішнього аудиту. В грудні цього року начальник підписав додаткову угоду з грифом "для службового користування". Після чого відбулась оплата", — зазначили в Міністерстві оборони України.

Керівництво підприємства "Прогрес" та начальника управління, який і підписував угоду від імені Міністерства оборони, усунуто від виконання обов’язків. Головного фігуранта розслідування затримали. В службових приміщеннях підприємства та Головного управління з організації виробництва боєприпасів і будівництва споруд спеціального призначення Міністерства оборони провели обшуки. Всі працівники міністерства, що були долучені до цього контракту, пройдуть тест на поліграфі. Фахівці Міністерства оборони працюють над тим, щоб повернути кошти державі якнайшвидше.

Нагадаємо, у Києві викрили працівників автошкіл та їх спільника, які за гроші допомагали скласти іспит водіям. Троє працівників приватних автошкіл та співробітник одного з територіальних сервісних центрів МВС вимагали гроші за успішне складання іспиту на право керування транспортом. Вартість "послуг" становила 450 доларів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що працівника "Київводоканалу" викрили на вимаганні значного хабаря за виготовлення та підписання дозвільних документів для водопостачання. У комунальному підприємстві розробили схему отримання хабаря від представників станції техобслуговування та ремонту автомобілів у Києві. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Києві розслідують спробу прослуховування головнокомандувача ЗСУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Еполіт

28 грудня 2023, 18:20

Чому ця тварина досі псує повітря українцям?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися